Arlind Sadiku, provokator
Foto: Screenshot Instagram arlindsadiku89

Arlind Sadiku, novinar i komentator sa Kosova, odlučio je da nastavi sa provokacijama i da pokazuje da želi titulu najvećeg provokatora.

Dospeo je u centar pažnje tokom meča Srbije i Engleske (0:1) u prvom kolu Evropskog prvenstva kada je odlučio da obavi uključenje ispod tribine na kojoj se većinski nalaze srpski navijači.

PROČITAJTE JOŠ

On se tada u jednom trenutku okrenuo ka navijačima i sklopio ruke u simbol dvoglavog orla, što je simbol tzv. „Velike Albanije“. Pokazao je da sebe želi da izgradi kao provokatora, a ne kao fudbalskog eksperta, pa je iskoristio sve kanale da bi poslao političke poruke.

Čak je u opisu jedne fotografije napisao „Kosovo je srce Albanije“ što je jasna aluzija na kovanicu koja se koristi u Srbiji.

Čitav profil na Instagramu mu je u znaku Albanije i mnogih diskutabilnih simbola.

Čak je objavio i fotografiju jednog od navijača u uniformi UČK uz poruku: „Skenderbeg i UČK vojnik bodre reprezentaciju“.

FSS je zatražio da se oduzme akreditaciju Sadikua zbog ispada, a posle ponoći je poslao i pismo protesta.

Čak i kada nema Srba, Albancima s Kosova se oni priviđaju, pa su tako na meč s Italijom dolazili u vojnim uniformama UČK i sa zastavama koje veličaju ko zna kakve sve izmišljene albanske nacionalne projekte. U danu kada je Evropska fudbalska federacija (UEFA) upozorila Fudbalski savez Srbije da navijači na meč sa Engleskom sveju da unesu samo državne zastave, stigla je možda i najveća provokacija i to direktno sa fudbalskog terena.

U toku meča koji je sinoć odigran u Gelzenkirhenu, takozvani novinar, takozvane države Kosovo, Arlind Sudiku, provocirao je srpske navijače dok je izveštavao sa terena!!! Okretao se prema našoj tribini i pokazivao rukama dvoglavog orla. Sve je to uradio u nekakvom prenosu i naravno da niko iz UEFA nije registrovao ovaj sramotan gest. Ali, jesu ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije, i usledila je zvanična reakcija.

Sada se čeka odgovor UEFA na protestno pismo.

BONUS VIDEO Dušan Tadić posle poraza od Engleske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare