EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Crni dani za "kopljanike"

Moris Stejn više nije trener Ajaksa, zvanično je saopštio klub iz Amsterdama.

„Ajaks i Moris Stejn prekidaju saradnju, odluka na snagu stupa odmah. Klub i Stejn su zajednički dogovorili prekid saradnje. Stejn je u Ajaks stigao ovog leta iz Sparte i imao je ugovor do 30. juna 2026. godine“, naveo je Ajaks u kratkom saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kopljanici“ se nalaze u nezapamćenoj rezultatskoj krizi, pošto se nakon poraza od Utrehta nalazi u zoni ispadanja holandske Eredivizije.

Stejn odlazi sa klupe Ajaksa nakon samo 11 utakmica. Ostvario je samo dve pobede, uz četiri remija i pet poraza, a nije slavio na poslednjih osam utakmica.

Sada se skoro sve raspada u Ajaksu, a navijači su veoma nezadovoljni i to su ponovo protiv Utrehta iskazali ubacivanjem predmeta u teren i prekidanjem meča.

„Ovoga jutra sam seo sa ljudima iz uprave kluba i nastavilo smo razgovore i posle pone. Došli smo do zaključka da je za Ajaks najbolje da se rastanemo iako lično zbog toga žalim. Svi koji me poznaju, znaju da sam uradio sve da vratim Ajaks na mesto koje mu pripada. Ali, nisam uspeo. Želim da se zahvalim navijačima i ljudima sa kojima sam radio sa nadom da će Ajaks uskoro pronaći svoj put“, rekao je sada već bivši strateg Kopljanika.

Ulogu vršioca dužnosti trenera, do izbora novog šefa struke, obavljaće Hedvig Maduro.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar