Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Željko Obradović, trener košarkaša Partizana, saopštio je lepe vesti pred meč crno-belih sa Bajernom iz Minhena u trećem kolu Evrolige (utorak, 20.45).

Imao je Željko Obradović problema sa rosterom pred meč Partizana sa Studentskim centrom u ABA ligi, ali su povrede košarkaša Partizana sada prošlost.

Ono što ga posebno raduje jeste činjenica da Ajzea Majk, krilni košarkaš, konačno trenira sa ostatkom ekipe.

PROČITAJTE JOŠ

„Očekuje nas zahtevna utakmica što se tiče taktike i koncentrisanosti na promene koje rade. Što se nas tiče, dobar trening smo imali, posle onog trenutka kad smo se skupili, imali smo svih 16 igrača na treningu. Mitar Bošnjaković i Aleksa Dimitrijević koji su bili sa juniorima su bili s nama, Majk je počeo da trenira. Igrači koji su imali probleme posle Madrida, Dejvis, Vanja, Tajrik i Sterling, svi su bolje. Imaju neke sitne probleme, ali su sposobni da treniraju. Želim da se zahvalim svima jer su želeli da pomognu timu na meču sa Studentskim centrom“, otkrio je Obradović.

Zatim je detaljno analizirao igru Bajerna koji posle dva kola u Evroligi ima skor 1-1.

„Igramo protiv tima, koji je napravio prvu promenu i najbitniju na klupi. Radi se o čoveku koji je bio svetski prvak, preiskusan trener. Vidi se njegov rukopis u igri tog tima, gde svaki tajmaut ili svaki prekid se menja odbrana. Bilo da se radi o zonskom presingu ili o zonskoj odbrani, 1-2-2 ili 3-2 ili o načinu kako brane igru čovek na čoveku. Posle tajm-auta imaju specijalne situacije postavljene za njihove šutere, a imaju i visoke igrače koji šutiraju za tri, slično kao protiv Reala“, dodao je Obradović.

Partizan posle dva kola u Evroligi zauzima 17. mesto sa skorom 0-2, dok je Bajern 13. na tabeli elitnog takmičenja.

BONUS VIDEO Karlik Džons nakon meča Real vs Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar