Panatinaikos je posle 13 godina opet prvak Evrope, titula se vratila u zeleni deo Atine, a jedan igrač je posebno oduševio.

A taj jedan nije ni MVP Kostas Slukas, ni neverovatni Kendrik Nan, ni fenomenalni Matijas Lesor. U pitanju je sjajni Džerijan Grent, i ovaj kvartet u četi Ergina Atamana je upravo bio i najzaslužniji što je u finalu Fajnal-fora pao moćni Real (95:80).

Tako je PAO osvojio Evroligu posle 13 godina uz najveći doprinos njih četvorice, a svako je vukao kada je bilo najpotrebnije. Lesor i Grent su to radili kada je Real bio u dvocifrenom plusu i sprečavali su Madriđane da se dodatno odlepe, što je Nanu i Slukasu omogućilo kasniju egzekuciju.

Iako su maestralni Slukas i Nan i uvek energični Lesor nekako uvek u prvom planu, Grent je pokazao da se radi o igraču kojeg bi svaka ekipa poželela.

PROČITAJTE JOŠ

„To je neverovatan timski igrač, i sjajan igrač, za koga nijedna ekipa ne bi žalila para. Njegova odbrana, trojka, ulazi, ukradene lopte… I on je stvorio uslove da posle ova trojica eksplodiraju. Kad su bitne završnice ide lopta i do njega, a i najbolje protivničke igrače čuva. Sa takva četiri moćna igrača, ti ne možeš a da ne napraviš veliki rezultat. Takav igrač nema cenu“, poručio je Miroslav Berić što vas čeka u videu na vrhu.

U novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ pričali smo i kako je Ataman osvojio Evroligu treći put u poslednje četiri godine, nakon dve vezane sa Efesom. Berić je objasnio i zašto vidi trenera Reala Ćusa Matea kao velikog krivca za poraz:

„I to je ona razlika, Ataman na klupi Real Madrida nikada ne bi izgubio ovo finale“.

Analizirali smo propuste u Realu, vrlo lako bi mogla da se dogodi velika rekonstrukcija u Madridu, a dotakli smo se i reči čelnika Evrolige po pitanju budućnosti Crvene zvezde i Partizana u eliti, te rastanka Duška Ivanovića i Baskonije…

Šta smo sve zanimljivo pričali možete da čujete i vidite u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ na dnu teksta. Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar