Foto: EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Početak nove evroligaške sezone se bliži, ostalo je još manje od nedelju dana do prve utakmice, a sada je izašla i lista najplaćenijih košarkaša.

Novinar Aris Barkas, koji radi za „Eurohoops“, objavio je listu najplaćenijih igrača, a u tekstu se pozivao na svoja saznanja i izvore.

Sve sume su u dolarima i posle oduzimanja lokalnih poreza, a navedene podatke treba ipak uzimati i s dozom rezerve, jer su zvanične informacije o platama retko kada poznate.

Prema informacijama pomenutog novinara, najplaćeniji igrač Evrolige je Saša Vezenkov iz Olimpijakosa, koji se brzo iz NBA vratio u Evropu. On je potpisao višegodišnji ugovor sa Olimpijakosom, koji je jedan od najbogatijih u istoriji, pošto mu je plata 4,1 milion dolara.

PROČITAJTE JOŠ:

Na drugom mestu je Šejn Larkin iz Efesa, sa platom od 3,75 miliona, a Efesov lider je potpisao u maju četvorogodišnji ugovor.

Treće mesto na listi zauzima Majk Džejms sa platom od tri miliona. Još uvek aktuelni MVP i najbolji igrač Monaka imaće veliki motiv da se pokaže ponovo u najboljem svetlu i povede francuski tim u još jedan pohod na titulu.

Iza njega u tabeli najplaćenijih je Kostas Slukas sa 2,8 miliona dolara, a onda slede Valter Tavares sa 2,7 miliona i Kevin Panter sa 2,6 miliona dolara, koliko ima u Barseloni.

Sedmo i osmo mesto dele Kendrik Nan i Nikola Mirotić, sa navodnim platama od 2,5 miliona dolara, dok je na devetom mestu Darijus Tompson iz Efesa sa 2,3 miliona.

PROČITAJTE JOŠ:

Od 10. do 14. mesta nalaze se igrači sa platom od 2,2 miliona dolara – to su Evan Furnije, Najdžel Hejs-Dejvis, Vili Ernangomez i Vensas Poarije.

Preko dva miliona godišnje navodno zarađuju i Toko Šengelija, Huančo Ernangomez i Markus Hauard, dok su ispod te brojke Čedi Osman, Džordan Nvora i Stenli Džonson.

Takođe, primetno je da na listi fali Mario Hezonja, koji navodno ima bruto platu od 3,5 miliona, ali neto iznos je manji od dva miliona, prema informacijama „Eurohoops-a“.


1. Saša Vezenkov (Olimpijakos) – 4,1 miliona

2. Šejn Larkin (Anadolu Efes) – 3,75 miliona dolara

3. Majk Džejms (Monako) – 3 miliona

4. Kostas Slukas (Panatinaikos) – 2,8 miliona

5. Valter Tavares (Real Madrid) – 2,7 miliona

6. Kevin Panter (Barselona) – 2,6 miliona

7-8. Kendrik Nan (Panatinaikos) – 2,5 miliona

7-8. Nikola Mirotić (Olimpija Milano) – 2,5 miliona

9. Darijus Tompson (Anadolu Efes) – 2,3 miliona

10-14. Evan Furnije (Olimpijakos) – 2,2 miliona

10-14. Najdžel Hejs-Dejvis (Fenerbahče) – 2,2 miliona

10-14. Vili Ernangomez (Barselona) – 2,2 miliona

10-14. Vensan Poarije (Anadolu Efes) – 2,2 miliona

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar