Košarkaši Partizana dočekuju Bajern iz Minhena od 20.45 u 3. kolu Evrolige, a Miroslav Berić smatra da samo pobeda dolazi u obzir posle dva startna poraza crno-belih.

I ove sezone na našem portalu čeka vas košarkaški podcast „Pick and roll„, nastavljamo gde smo stali na Nova.rs posle ruki sezone sa Mićom Berićem i družimo se svakog ponedeljka sve do borbe za titulu Evrolige.

Partizan je zabeležio i drugi poraz, izgubio je i od Reala (93:86), iako nije bio inferioran na gostovanju u Madridu. Ipak, situacija sada nije ni malo prijatna i Mića Berić smatra da je vreme za pobede crno-bele čete, koja ne blista, ali borbenost, asistencije i visoki procenti trojki obećavaju za nastavak.

Partizan duplo kolo počinje duelom sa Bajernom u Areni (20.45), dok dva dana kasnije gostuje Makabiju u „Pioniru“ i od narednih 16 utakmica u Evroligi odigraće čak 12 u Beogradu, od čega 10 pred svojim navijačima. Igraće i sa Virtusom na svom parketu u petoj rundi, a u drugom duplom kolu čeka Monako i ide na noge Feneru.

PROČITAJTE JOŠ

„Jako je bitno to što neće odlaziti iz Beograda, to mnogo znači za ekipu, trening, odmor. Dolazi onaj period i utakmice gde je sada Partizan favorit, pogotovo kada igra utakmice u Beogradskoj areni pred svojim navijačima. Ta situacija će biti i teret igračima kada sve osim pobede protiv Bayerna ne dolazi u obzir. Otići u Pionir protiv Makabija sa 0-3 je ozbiljna kriza, onda možeš da odigraš lošu utakmicu…“, poručio je Mića Berić u novoj epizodi PnR, što vas čeka i u videu na vrhu.

Nije baš srećan što je Bajern prva ekipa koju Partizan dočekuje ove sezone u Evroligi.

„Optimista sam, iako o Bajernu imam sjajno mišljenje. Ne sme da se potceni, najviše bih ja voleo da se igra protiv Albe, Parisa, pa i ovakvog Makabija, više bih voleo i Virtus nego Bajern. Sada imaš kompletan pritisak, to će igrači osetiti, nadam se ne preterano. Atmosfera će biti sjajna, ali znamo i da nije najprijatnije kada se uđe sporije u utakmicu, ne pogode neki šutevi. To je pritisak kada igrate za veliki klub, velike tradicije i istorije. Naravno da postoji pritisak rezultata. Mislim da će igrači imati veći pritisak nego na gostovanjima u Španiji“.

Dotakli smo se i slučaja Fakundo Kampaco, odnosno kako večiti nemaju ravnopravan tretman u Evroligi kada je reč o sličnim situacijama, u kojoj je na kraju prošle sezone bio Miloš Teodosić.

Najblaže rečeno čudna situacija da klub gotovo može da bira, na neki način, za koju utakmicu će igrač da joj bude suspendovan i naknadno stigla kazna samo govori u prilog onoga što je i Mića Berić istakao u podcastu „Pick and roll„.

Dotakli smo se i rasporeda večitih, paklenog za Zvezdu i daleko boljeg za Partizan pred duplo kolo i do kraja oktobra, a sve to i još mnogo toga čeka vas u četvrtoj epizodi druge sezone našeg podcasta PnR.

Naše podcaste možete slušati i na platformama apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar