Košarkaši Makabija savladali su Panatinaikos rezultatom 85:83 u trećoj utakmici Top 8 faze Evrolige i tako došli u situaciju da im je dovoljna jedna pobeda kako bi otišli na Fajnal-for.

Od samog početka Makabi je diktirao dešavanja, prvu deonicu je otvorio sa 7:0, Panatinaikos je uspeo da priđe na 13:11, ali je Makabi napravio novu seriju i prvu četvrtinu dobio 23:11.

PROČITAJTE JOŠ...

Višak tima iz Izraela išao je i na 15 poena sredinom druge četvrtine (44:29), da bi sredinom treće četvrtine bilo 57:39.

No, umesto rutinskog privođenja meča kraju igrači Makabija su neshvatljivo stali a Panatinaikos uhvatio ritam, uspeo da smanji na 69:63, pre nego što se Makabi ponovo odlepio (78:65, 81:70).

Tada je Matijas Lesor pogodio slobodno bacanje, a Janis Papapetru, Kendrik Nan i ponovo Lesor su uspeli da primaknu Panatinaikos na 81:79. Pogodio je potom Bonzi Kolson za dva, Nan dodao još jednu trojku (83:82), a Lesor sa linije za slobodna bacanja poravnao na 42 sekunde pre kraja.

Nisu uspeli igrači Panatinaikosa da preokrenu, a Lorenco Braun je dve sekunde pre kraja pogodio oba slobodna bacanja za 85:83.

Ovom pobedom Makabi je došao nadomak prolaska u narednu rundu pošto je u Beograd na uslovno rečeno domaći teren došao nakon što je u Atini napravio brejk, pa nakon tri meča vodi 2:1, te mu je potrebna još jedna pobeda za prolaz.

Džoš Nibo je bio najbolji u Makabiju sa 22 poena, Braun je dodao 16 a Kolson 13, dok je kod Panatinaikosa Nan brojao do 25.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar