Crvena Zvezda-Partizan Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Kevin Panter, kapiten Partizana, mogao bi ovog leta da napusti crno-bele, ali ništa još uvek nije odlučeno po tom pitanju.

Prvi je „Basket News“ preneo vest da Panter napušta Partizan i da bi trebalo da pojača Barselonu u narednim danima. Ta vest šokirala je mnoge „grobare“, budući da nije bilo posebnih naznaka da će kapiten napustiti tim trenera Željka Obradovića, jer ima ugovor na još jednu sezonu.

Nekoliko sati kasnije, „Eurohoops“ je preneo, pozivajući se na sopstvene izvore, da je Barselona zainteresovana za Pantera i da američki bek ima njenu ponudu, ali da Kevin želi da ostane u Partizanu sa Željkom Obradovićem.

Pročitajte još

Prema našim saznanjima, oko potencijalnog odlaska Pantera se pita i sam klub, što je za crno-bele najvažnije u ovom trenutku, jer je igrač i dalje pod ugovorom.

Situacija oko Pantera najviše zavisi od toga šta će se dešavati na tržištu i kako će se Partizan pojačati, odnosno da li će mu bolja opcija biti da zadrži ili pusti dosadašnjeg kapitena.

Nije isključeno da Panter promeni sredinu ovog leta, ali isto tako postoji verovatnoća da ostane u Beogradu i u ovom trenutku raspleta situacije nema.

Panter bi za sledeću sezonu u Partizanu trebalo da ima platu od preko dva miliona evra. U slučaju odlaska, novi klub, odnosno Barselona u ovom slučaju, morala bi da preuzme njegovu platu. Takođe, u slučaju transfera i Partizan bi morao nešto da dobije kao obeštećenje.

Panter je od 2021. godine u Partizanu i osvojio je ABA ligu prošle sezone. Tada je izborio i plej-of Evrolige, gde su crno-beli poraženi od Real Madrida u majstorici, odnosno sa 3-2 u seriji.

U sezoni za nama, Partizan je ostao bez trofeja, pošto je poražen u tri finala od Crvene zvezde, dok je u Evroligi zauzeo 11. poziciju i ostao bez plej-ina.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare