Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Jorgos Barcokas, trener Olimpijakosa, pričao je o Filipu Petruševu, koji je nedavno napustio Pirej i zvanično pojačao Crvenu zvezdu, makar do kraja sezone.

Iako je bio veoma dobar od početka sezone u Olimpijakos, jasno je da bi Petrušev ostankom u Pireju imao sve manju i mnju minutažu, jer su se Mustafa Fal i Nikola Milutinov oporavili od povreda.

Zbog toga je srpski (krilni) centar odlučio da se vrati u Zvezdu, gde je odigrao jednu od najboljih sezona u karijeri, a deluje da je sada baš potreban crveno-belima iz Beograda.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričalo se da je upravo Barcokas bio taj koji je zatezao u pregovorima i koji nije hteo da pusti Petruševa, ali na kraju je Olimpijakos popustio i Zvezda je dobila veliko pojačanje.

„Želim Petruševu svu sreću. To je bila njegova želja (pozajmica), jer veruje da će imati važniju ulogu i više minuta u Crvenoj zvezdi. „On je gurao u tom pravcu i želja mu se ispunila“, istakao je Barcokas.

Takođe, grčki trener je naglasio da Najdžel Vilijams-Gos i dalje nije spreman da zaigra, a najavio je i duel sa Bajernom u 5. kolu Evrolige.

„Bajern je tim koji u proseku postiže preko 100 poena kod kuće. Oni su trenutno najbolji tim u proizvodnji poena i poenima u tranziciji. Dakle, moramo da kontrolišemo tempo, moramo da ne donosimo ishitrene odluke, da ne dozvolimo Bajernu da igra svoju igru i trči. Ovo su važni faktori za pobedu“, rekao je Barcokas i spomenuo da nije baš zadovoljan odbranom na prošloj utakmici protiv Efesa, te da njegov tim u tom segmentu mora da bude bolji.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar