Foto: Starsport

Trener košarkaša Fenerbahčea Dimitris Itudis čestitao je Crvenoj zvezdi na pobedi u osmom kolu Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Zvezda je na svom parketu slavila sa 87:56, ali je ostala bez dvojice igrača jer su se povredili Šabaz Nejpir i Jago dos Santos. To nije obeshrabrilo košarkaše Zvezde, koji su predvođeni Milošem Teodosićem i njegovim potezima, upisali treći trijumf ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nema šta da se kaže. Ovo je veče Crvene zvezde. Nsimo odradili posao kako smo se nadali. Čestitam Zvezdi“, rekao je Itudis neposredno posle meča.

Osvrnuo se posebno na napadački uticaj Miloša Teodosića, strelca 18 poena u Beogradskoj areni. Džoel Bolomboj je dodao 14 za pobednički tim.

„Pre svega, Miloš igra u kontinuitetu dobro, generalno igra izvanredno i protiv Barselone, Bajerna, Partizana… Ne bih bio fer kad bi govorio šta smo mogli da uradimo da bi ga zaustavili. Nismo ga zaustavili i čestitam Milošu“, priznao je Itudis.

Komentarišući ofanzivu, odnosno igru njegovog tima na toj strani, Itudis je burnije reagovao i napomenuo da je Fenerbahče imao šanse da prođe i daleko bolje u Areni.

„Ko je to rekao da smo mi ofanzivni tim? To vi govorite? Mi smo mogli bolje napadački. Ali, i Zvezda je igrala dobro odbranu. Promašili smo mnogo otvrenih šutera. Nismo mogli na donjem postu da pokrijemo kako želimo. Zvezda je zasluženo pobedila i igrala vrlo dobro. Naravno, bilo bi lepo da imamo još četvoricu, petoricu igrača koje nam fale“, podsetio je Itudis, mada i Zvezdi fale petorica.

Za Stefana Lazarevića kaže da ga nije iznenadio svojom partijom, pošto je neutralisao Skotija Vilbekina. Vilbekin je ubacio na kraju samo šest poena.

„Nije me iznenadio, Lazarević je odigrao odličnu odbranu na Vilbekinu“, zaključio je Itudis.

BONUS VIDEO: Top 10 poteza sa utakmice Zvezde i Fenerbahčea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar