Zeljko Obradovic, trener/coach (KK Partizan Mozzart Bet), Ioannis Sfairopoulos, trener/coach (KK Crvena zvezda MeridianBet) Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Prvo duplo kolo Evrolige ove sezone na programu je u naredna četiri dana, a Crvena zvezda trebalo bi da ima teži posao od Partizana.

Crveno-beli su nikad bolje započeli takmičenje u Evroligi, ostvarili su dve pobede na startu, a savladani su Pariz u gostima i Baskonija kod kuće.

Trener Janis Sferopulos u prva dva kola na raspolaganju nije imao Miloša Teodosića, zbog suspenzije s kraja prošle sezone, ali od trećeg kola će se i to promeniti, tako da bi Zvezda trebalo da izgleda još bolje.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi rival crveno-belih ove nedelje biće Fenerbahče, a taj meč igra se u Istanbulu u utorak od 19.45.

Turski tim je takođe otvorio takmičenje sa 2-0, savladani su Olimpijakos i Efes, pa je jasno da Fenerbahče ozbiljno želi da se bori za titulu ove sezone i da ima ekipu dostojnu te borbe.

Međutim, Fenerbahče će protiv Zvezde biti oslabljen, jer se za vikend povredio Marko Gudurić, a u prvom kolu Evrolige tešku povredu doživeo je i Skoti Vilbekin, koji će propustiti ostatak sezone. I Zvezda ima određenih problema te vrste, pošto je Nemanja Nedović protiv Baskonije osetio nelagodnost, propustio je meč sa Igokeom za vikend i pitanje je da li će i koliko biti spreman.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Zvezda je prošle sezone slavila u Istanbulu, a sada ponovo želi da napravi podvig i pokaže svima da joj je borba za plej-of u Evroligi jedan od glavnih ciljeva ove godine.

U 4. kolu elitnog takmičenja Zvezda će u petak igrati protiv Barselone od 20 sati u Beogradskoj areni, a nema sumnje da će navijači napraviti atmosferu za pamćenje. Katalonci ne blistaju na startu sezone, imaju 1-1 u Evroligi, pa Zvezda sigurno i tu vidi šansu, pogotovo ako u Istanbulu ne prođe kao bosa po trnju.

Što se tiče Partizana, on je slabije otvorio sezonu, bar što se Evrope tiče, pa ima dva poraza – od Baskonije i Real Madrida.

Ipak, crno-beli imaju razloga da budu optimistični, nisu loše igrali protiv španskih timova, a u narednih mesec dana imaju daleko povoljniji raspored, bar na papiru, od večitog rivala. Partizan će u utorak od 20.45 dočekati Bajern i to će biti prva utakmica crno-belih pred „grobarima“ ove sezone u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Izabranici Željka Obradovića biće maksimalno motivisani da se pokažu u najboljem svetlu, a proslavljeni trener još uvek traži pobednički recept i deluje da ćemo od Partizana tek videti ono najbolje, možda tek u drugom delu sezone.

Bajern je u prvom kolu iznenadio Real, ali je onda ubedljivo poražen od Panatinaikosa. Ipak, Bajern jeste ekipa koje se treba čuvati, Gordon Herbert je kao novi trener već pokazao da sa minhenskim timom želi da se bori za plej-of, a čini se da je već dobro podelio uloge u timu, pa je čak i Šabazu Nejpiru našao mesto.

Partizan ima problema sa povređenim igračima, pošto su Vanja Marinković i Tajrik Džons propustili meč sa Studentskim centrom u ABA ligi, Sterling Braun je igrao na sopstvenu odgovonost, a Brendon Dejvis takođe ima malih problema, dok je i Ajzea Majk van terena još od pripremnog perioda. Videćemo koliko minuta će Obradović moći da da pomenutim igračima protiv Bajerna, dok se u crno-bele boje vratio i Dvejn Vašington, koji nije našo svoje mesto u NBA ligi.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crno-beli će imati nešto manje vremena za odmor od Zvezde između dva kola, pošto će u četvrtak od 20.05 odmeriti snage sa Makabijem. Partizan je formalno gost u tom meču, ali se utakmica igra u Pioniru, pa je jasno da Makabi praktično nema prednost domaćeg terena i realno važi za autsajdera u tom duelu, pogotovo nakon povratka Džordana Lojda u Monako.

Ostali zanimljivi mečevi i Kampacova suspenzija

U utorak će biti odigrano čak osam mečeva Evrolige, a posebno zanimljivo moglo bi da bude u Pireju, gde Olimpijakos igra protiv Olimpije iz Milana, koja ponovo ne izgleda dobro na startu sezone.

Real Madrid takođe ne blista, trener Ćus Mateo je pred otkazom, a „kraljevski“ klub od 20.30 gostuje Baskoniji, koju predvodi Pablo Laso, dobro poznato lice u glavnom gradu Španije.

Real Madrid vs Panathinaikos Athens Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fakundo Kampaco, najbolji igrač Reala, ipak je kažnjen od strane Evrolige i suspendovan na jednu utakmicu, tako da neće biti u sastavu protiv Baskonije, a van terena je i Andres Feliz, drugi plejmejker, zbog povrede.

Real je definitivno u lošoj situaciji, a videćemo za kakvim promenama će posegnuti u Madridu, pogotovo ako u Vitoriji ne prođu onako kako žele.

Zanimljivo bi moglo da bude i u Parizu, gde novajlija u Evroligi dočekuje šampiona – ekipu Panatinaikosa. Taj meč igra se od 20.30 u utorak, a ljubitelji košarke sigurno će uživati u spektaklima koji su pred nama.

Raspored, 3. kolo Evrolige

Utorak

Alba – Asvel 19.30

Fenerbahče – Crvena zvezda 19.45

Makabi – Efes 20.05

Olimpijakos – Olimpija Milano 20.15

Baskonija – Real Madrid 20.30

Pariz – Panatinaikos 20.30

Virtus – Žalgiris 20.30

Partizan – Bajern 20.45

Sreda

Barselona – Monako 20.30

Tabela Evrolige

1. Panatinaikos 2 0

2. Monako 2 0

3. Fenerbahče 2 0

4. Crvena zvezda 2 0

5. Barselona 1 1

6. Efes 1 1

7. Makabi Tel Aviv 1 1

8. Žalgiris 1 1

9. Real Madrid 1 1

10. Baskonija 1 1

11. Asvel 1 1

12. Olimpijakos 1 1

13. Bajern 1 1

14. Olimpija Milano 1 1

15. Pariz 0 2

16. Virtus 0 2

17. Partizan 0 2

18. Alba 0 2

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar