Partizan je doživeo bolan poraz u Bolonji u okviru 25. kola Evrolige, Crno-beli su skoro dobijen meč prokockali i izgubili od Virtusa rezultatom 88:84.

Utisak je da je Partizan na kraju platio ceh sopstvenim greškama naročito kada je na tri minuta do kraja imao prednost 77:71.

PROČITAJTE JOŠ

Tada je usledila serija grešaka ekipe Željka Obradovića i sjajna rola Ifea Lundberga kojom je Virtus došao do pobede.

„Onako pojednostavljeno, sami smo sebe pobedili. Imao si pobedu u džepu, na šest razlike i dva minuta pre kraja… Dolaziš iz minusa, oni su imali +11, +12, ti odigraš sjajne odbrane, a onda gubiš na elementarnim stvarima kao što je izvođenje lopte. Kao da nikad to nismo vežbali. Neverovatno je da sve što smo gradili, to smo prosuli olako. Koliko je ova pobeda značila, tek će biti jasno. Mogli smo da završimo ispred Virtusa, znamo da imamo i dobar raspored, tako da stvarno gorak ukus. Već sam gotovo bio siguran da pobeđujemo. Da me sad neko pita kako, dali su nam šest poena za, ne znam, 15 sekundi. Kordinije četiri, Lundberg dva. Doužer, koliko god ga volim i koliko god ga hvalili, ta nonšalantnost pri prevođenju… Izgubio je dve lopte kad se lomilo kao da igra sa decom. Gorak ukus baš ovako nakon meča i gotovo dobijena utakmica. Kad sve sad pogledamo, ne znam kako je Virtus pobedio. Kad bismo natenane pogledali statistiku, verovatno bismo videli da su oni dali 18 lakih poena, a mi možda četiri. Mnogo i na isteku napada. Na kraju izgubimo na jednu loptu. Previše jeftinih poena, izgubljenih lopti. Prosto je neverovatno da pričamo da je Partizan izgubio, ali to je košarka“, rekao je Berić.

BONUS VIDEO UŽIVO sa Oliverom i Dušanom posle meča Crvena zvezda – Barselona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar