Pogledajte recept za čili nudle s piletinom iz emisije Praktična žena.

Čili nudle sa piletinom

Sastojci:

100 g pilećeg belog mesa

25 g šargarepe

25 g paprike crvene šilja

25 g tikvice

20 g špargl

40 ml belog vina za kuvanje

20 g putera

30 ml soya sosa

30ml sweet chili sos

20 g chili garlic pasta

20 g baby spanaća

10 g susama

par kapi maslinovog ulja sa tartufom

10 g kranč luk ( prženi luk)

70 g pirinčanih nudli 2mm

Praktična žena – Pavle Petković i Čili nudle sa piletinom pscren 01

Priprema:

U hladnu vodu potopiti pakovanje nudli i ostaviti da odstoji 1h pre pripreme jela. Jelo se sprema “à la carte” sto znači da je gotovo kroz 7-8 minuta uz prethodno pripremljene sastojke. Najbolje je pripremati u Wok tiganju, ali može i u običnom. Ugrejati tiganj “do usijanja”. Na par kapi maslinovog ulja propržiti piletinu isečenu na žilijen. Kada je piletina obrađena nekih 50%, dodati povrće i izgrilovati sve zajedno. Kada je piletina dobro odrađena i povrće izgrilovano u azijskom maniru (žargonski rečeno “polu živo”) sve to glazirati belim vinom i kroz par trenutaka kada ispari alkohol iz istog, dodati sweet chili, chili garlic pastu i to promešati.

Potom dodati puter i kroz par trenutska nudle direktno iz vode u kojoj su odstajale da omekšaju. Dodati malo vode u kojima su stajale nudle kako bi se sos lepo vezao i postao kremast. Dodati soya sos i kada se sve lepo sjedini, blago redukuje i nudle budu al dente i glazirane, servirati u tanjir. Preko staviti baby spanać, susam, kranč luk i sve politi sa par kapi maslinovog ulja sa tartufima. Jelo je spremno za konzumiranje.

Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar