Pogledajte recept za čili nudle s piletinom iz emisije Praktična žena.
100 g pilećeg belog mesa
25 g šargarepe
25 g paprike crvene šilja
25 g tikvice
20 g špargl
40 ml belog vina za kuvanje
20 g putera
30 ml soya sosa
30ml sweet chili sos
20 g chili garlic pasta
20 g baby spanaća
10 g susama
par kapi maslinovog ulja sa tartufom
10 g kranč luk ( prženi luk)
70 g pirinčanih nudli 2mm
U hladnu vodu potopiti pakovanje nudli i ostaviti da odstoji 1h pre pripreme jela. Jelo se sprema “à la carte” sto znači da je gotovo kroz 7-8 minuta uz prethodno pripremljene sastojke. Najbolje je pripremati u Wok tiganju, ali može i u običnom. Ugrejati tiganj “do usijanja”. Na par kapi maslinovog ulja propržiti piletinu isečenu na žilijen. Kada je piletina obrađena nekih 50%, dodati povrće i izgrilovati sve zajedno. Kada je piletina dobro odrađena i povrće izgrilovano u azijskom maniru (žargonski rečeno “polu živo”) sve to glazirati belim vinom i kroz par trenutaka kada ispari alkohol iz istog, dodati sweet chili, chili garlic pastu i to promešati.
Potom dodati puter i kroz par trenutska nudle direktno iz vode u kojoj su odstajale da omekšaju. Dodati malo vode u kojima su stajale nudle kako bi se sos lepo vezao i postao kremast. Dodati soya sos i kada se sve lepo sjedini, blago redukuje i nudle budu al dente i glazirane, servirati u tanjir. Preko staviti baby spanać, susam, kranč luk i sve politi sa par kapi maslinovog ulja sa tartufima. Jelo je spremno za konzumiranje.
Za detaljan postupak pogledajte video s početka teksta.