Ako postite, a ponestalo vam je ideja - "Praktična žena" donosi danas dva sjajna recepta - za salatu sa pasuljem i aromatičnu bundevu. Pročitajte ih u nastavku.
-nekoliko urmi
-100 g seckanih pečenih oraha
-crveni luk
-1 kašika meda
-1 konzerva pasulja
-1 jabuka
-1 struk celera
-tofu sir
Luk isecite na kockice i propržite na mas. ulju kratko , a zatim dodati med i još kratko dinstajte da se luk karamelizuje. Nasecite urme, jabuku, celer i tofu sir. U činiju izmešati pasulj, urme, jabuke, celer, orahe, tofu sir i karamelizovan i prohlađen luk.
– muskatna bundeva
– kašičica cimeta
-1 kašika maslinovog ulja
-začini (majoran, oregano, so, biber)
-1 kašika balzamiko kreme
-malo svežeg ruzmarina
-1 kašika soja sosa
još
-konzerva pasulja
-1 limun
-začini po ukusu
Bundevu iseći na kolutove pa je na gril tiganju propeći sa obe strane. U činiju izmešati cimet, maslinovo ulje, suve začine, ruzmarin, balzamiko kremu, soja sos i četkicom premazati bundevu. Ovako pripremljenu bundevu složite na pleh obložn pek papirom i poređajte nekoliko čena belog luka. Pecite bundevu oko 30-40 minuta.
Za to vreme dok se peče bundeva napravite pire od pasulja, tako što ćete izblendati pasulj iz konzerve, limunov sok i začiniti po ukusu.
Na tanjir najpre staviti pire a preko složite aromatične bundeve.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar