Ako postite, a ponestalo vam je ideja - "Praktična žena" donosi danas dva sjajna recepta - za salatu sa pasuljem i aromatičnu bundevu. Pročitajte ih u nastavku.

Salata sa pasuljem

Sastojci:

-nekoliko urmi

-100 g seckanih pečenih oraha

-crveni luk

-1 kašika meda

-1 konzerva pasulja

-1 jabuka

-1 struk celera

-tofu sir

Priprema:

Luk isecite na kockice i propržite na mas. ulju kratko , a zatim dodati med i još kratko dinstajte da se luk karamelizuje. Nasecite urme, jabuku, celer i tofu sir. U činiju izmešati pasulj, urme, jabuke, celer, orahe, tofu sir i karamelizovan i prohlađen luk.

Aromatična grilovana bundeva

Sastojci

– muskatna bundeva

– kašičica cimeta

-1 kašika maslinovog ulja

-začini (majoran, oregano, so, biber)

-1 kašika balzamiko kreme

-malo svežeg ruzmarina

-1 kašika soja sosa

još

-konzerva pasulja

-1 limun

-začini po ukusu

Priprema:

Bundevu iseći na kolutove pa je na gril tiganju propeći sa obe strane. U činiju izmešati cimet, maslinovo ulje, suve začine, ruzmarin, balzamiko kremu, soja sos i četkicom premazati bundevu. Ovako pripremljenu bundevu složite na pleh obložn pek papirom i poređajte nekoliko čena belog luka. Pecite bundevu oko 30-40 minuta.

Za to vreme dok se peče bundeva napravite pire od pasulja, tako što ćete izblendati pasulj iz konzerve, limunov sok i začiniti po ukusu.
Na tanjir najpre staviti pire a preko složite aromatične bundeve.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar