Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji "Praktična žena", uz pomoć Olivere Andrić, predstavila recept za banana tortu.

Sastojci:

3 belanceta

3 kašike šećera

1 kašika brašna

3 kašike mlevenih lešnika

50 g crne izrendane čokolade

Za fil 1

9 žumanaca

9 kašika šećera

800 ml mleka

3 pudinga od vanile

100 g bele čokolade

250 g margarina

Za fil 2

300 ml slatke pavlake

još

banane

mleveni keks

mleveni lešnici

limunov sok

Pročitajte još:

Priprema:

Za koru umutiti belanca, pa dodati šećer, umutiti dobro u čvrst sneg. Zatim dodati brašno i mlevene lešnike i na kraju izrendanu crnu čokoladu. Sipati smesu u okrugli kalup prečnika 24 cm. Peći 10 minuta na 200°C.

FIL 1: Umutiti penasto žumanca sa šećerom, staviti puding i malo mleka i sve lepo umutiti. Ostatak mleka staviti u šerpu da se kuva.

U provrelo mleko sipati smesu sa pudingom i mešati da se ne stvore grudvice. Skuvati fil i odmah u toplo dodati belu čokoladu. Promešati i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladio fil, umutiti omekšali margarin i dodati filu. Možete dodati i malo mlevenog keksa po ukusu.

FIL II: Umutiti penasto ohlađenu slatku pavlaku.

REĐANJE: KORA – FIL I – poređati kolutove banana koje ste prethodno umakali u sok od limuna. Preko banana posuti mleveni keks i mlevene lešnike – FIL II – KORA Itd.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar