U emisiji "Praktična žena" Nataša Pavlović zajedno sa Radmilom Ručnov pokazala je kako se prati torta sa pistaćima i malinama.
Pistać-malina torta
Sastojci:
– kora
-8 jaja
– 8 kašika šećera
– 8 kašika brašna
-1 prašak za pecivo
-1 kašika ulja
– 8 kašika mlevenih pistaća
– na vrh kašičice zelene jestive boje
još
-200 ml mleka za natapanje kora
Fil
-400 ml slatke pavlake
-1 kg bele čokolade
-1 kg šlaga
200 g pistać krema
-500 g svežih ili zaleđenih malina
Priprema:
Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca pa to umutiti, a zatim dodati i brašno, prašak za pecivo, mlevene pistaće i jestivu boju. Pecite 4 korice u plehu prečnika 20 cm na 200 stepeni 10 tak minuta. Sada pravimo ganaž. U šerpici otopiti belu čokoladu sa slatkom pavlakom pa ostaviti da se stegne u frižider. Umutiti šlag pa u njega dodati beli ganaž i pistać krem i malo jestive boje kako bi fil dobio lepu zelenu boju. Fil podeliti na dva dela , sa jednim delom nafilovati tortu a drugi deo iskoristiti za dekorisanje torte. Ređati koru nakvašenu mlekom, pa fil, zatim maline i završiti korom. Dekorisati po želji.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar