Kako se prave kapušćanjike? Ovo je recept za koji smo saznali u "Praktičnoj ženi".

Sastojci:

– 250 ml jogurta
-1 prašak za pecivo

-1 kašičica soli
-1 jaje
– 2 kašike ulja
– 400 g brašna
– 300 g rendanog ili seckanog kiselog kupusa

premaz:

-ulje
-peršunov list

Priprema:

U posudu sipamo jogurt, dodamo prašak za pecivo i jaje. Promešamo. Zatim sipamo dve kašike ulja i malo posolimo. Dodajemo brašno i mesimo. Napravimo jufkicu od testa i ostavimo da odmori 15 min. Jufkicu kasnije delimo na manje jufkice (loptice).

Rastanjimo lopticu i u sredinu stavljamo kašiku- dve, prethodno izdinstanog kiselog kupusa. Napravimo opet lopticu i rastanjimo oklagijom i stavimo preko kupusa. Pečemo na suvom tiganju sa obe strane po par sekundi. Premažemo svaku uljem i peršunom, i slažemo jednu na drugu tokom pečenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar