Kako se prave kapušćanjike? Ovo je recept za koji smo saznali u "Praktičnoj ženi".
Sastojci:
– 250 ml jogurta
-1 prašak za pecivo
-1 kašičica soli
-1 jaje
– 2 kašike ulja
– 400 g brašna
– 300 g rendanog ili seckanog kiselog kupusa
premaz:
-ulje
-peršunov list
Priprema:
U posudu sipamo jogurt, dodamo prašak za pecivo i jaje. Promešamo. Zatim sipamo dve kašike ulja i malo posolimo. Dodajemo brašno i mesimo. Napravimo jufkicu od testa i ostavimo da odmori 15 min. Jufkicu kasnije delimo na manje jufkice (loptice).
Rastanjimo lopticu i u sredinu stavljamo kašiku- dve, prethodno izdinstanog kiselog kupusa. Napravimo opet lopticu i rastanjimo oklagijom i stavimo preko kupusa. Pečemo na suvom tiganju sa obe strane po par sekundi. Premažemo svaku uljem i peršunom, i slažemo jednu na drugu tokom pečenja.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Ostavi prvi komentar