Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Jovane Đorđević predstavila recept za čoko-narandža kolač.
300 g mlevenog keksa
100 g putera
150 ml soka od zove
fil
300-400 g džema od narandže
250 g mascarpone sira
200 ml slatke pavlake
prah šećer
glazura
200 g čokolade
1 kašika kokosovog ulja
dekoracija
sveže sezonsko voće
Mleveni keks spojiti sa 100 g otopljenog putera i oko 150ml razblazenog soka od zove. To je kora koju utapkate uz dno kalupa. Preko kore premazati džem od narandže.
Umutiti maskarpone sir i dodati umućenu slatku pavlaku i malo šecera u prahu. Ovaj fil premazati preko džema. Za glazuru otopiti čokoladu sa kokosovim uljem i preliti preko belog fila i, kada se čokolada stegne, ukrasiti sezonskim voćem.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.