Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Nede Luković Pavić predstavila recept za jelo Meksiko u baburi.
400 g mlevenog mesa
1 crni luk
2 čena belog luka
1 konzerva crvenog pasulja
1 konzerva kukuruza
1 konzerva pelat paradajza
100 ml pasiranog paradajza
1 kašičica čilija
1 ljuta meksička papričica
so, biber, maslinovo ulje
još
5 babura
Crni i beli luk iseckati i staviti u šerpu. Preliti maslinovim uljem i posoliti, kratko propržiti pa dodati mleveno meso. Kada meso promeni boju, dodati proceđeni kukuruz i pasulj. Zatim dodati pelat i pasirani paradajz. Ljutu papričicu sitno iseckati i dodati mesu. Posoliti, pobiberiti i dodati kašičicu čilija. Ostaviti da se lepo ukrčka. Baburama otkloniti seme i napuniti ih pripremljenim filom od mesa. Poređati u pleh, u ostatak fila dodati malo vode i preliti babure. Peći na 200 stepeni oko pola sata.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu na početku teksta.