Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Fatime Fejzulović predstavila recept za ušuškanu piletinu.
500 g pilećeg filea
800 g krompira
300 g narendane gaude
2 jajeta
brašno
suvi začin
biber
so
ulje
Pileći file iseći na šnicle, začiniti, pokriti streč folijom i odložiti u hladnjak na 30 minuta. Krompir oguliti, oprati i iseći na kolutove. U jednu posudu umutiti jaja sa malo soli, a u drugu dodati brašno. Nauljiti posudu u kojoj će se peći jelo, prekriti kolutovima krompira, preko naneti rendani sir, zatim šnicle uvaljane u brašno i jaja, poređati preko sira, zatim preko šnicli posuti sir, pa opet red krompira, sira, mesa, sira i završiti još jednim redom krompira. Jelo peći 30 minuta na temperaturi od 200°C. Kad gornji sloj krompira omekša, preko posuti ostatak sira, vratiti u pećnicu i peći tek toliko, dok se sir ne otopi.
U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare