Voditeljka Nataša Pavlović je u svojoj emisiji Praktična žena uz pomoć Fatime Fejzulović predstavila recept za ušuškanu piletinu.

Sastojci:

500 g pilećeg filea

800 g krompira

300 g narendane gaude

2 jajeta

brašno

suvi začin

biber

so

ulje

Pročitajte još:

Priprema:

Pileći file iseći na šnicle, začiniti, pokriti streč folijom i odložiti u hladnjak na 30 minuta. Krompir oguliti, oprati i iseći na kolutove. U jednu posudu umutiti jaja sa malo soli, a u drugu dodati brašno. Nauljiti posudu u kojoj će se peći jelo, prekriti kolutovima krompira, preko naneti rendani sir, zatim šnicle uvaljane u brašno i jaja, poređati preko sira, zatim preko šnicli posuti sir, pa opet red krompira, sira, mesa, sira i završiti još jednim redom krompira. Jelo peći 30 minuta na temperaturi od 200°C. Kad gornji sloj krompira omekša, preko posuti ostatak sira, vratiti u pećnicu i peći tek toliko, dok se sir ne otopi.

U videu na početku teksta pogledajte ceo postupak pripreme.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare