Barbados otvara vrata ljudima koji rade od kuće

Putovanja 14. jul. 202015:46
Podeli:
Barbados
Foto: - / Huber images / Profimedia

Ukoliko radite od kuće zbog pandemije, dopašće vam se pomisao o godinu dana na Barbadosu, karipskom ostrvu koje ima zanimljiv predlog za strance.

Premijerka Mija Motli razmatra da pokrene projekat koji bi ljudima iz inostranstva omogućio da žive i rade na daljinu na tom ostrvu godinu dana. Ona je na tu ideju došla upravo zbog trenutne pandemije koronavirusa, koja je kratka, turistička putovanja potpuno onemogućila. Turizam čini 40 odsto BDP-a Barbadosa, a 30 odsto njegove radne snage zaposleno je u tom sektoru.

Ta industrija je ozbiljno ugrožena pandemijom koronavirusa, koja je, takođe, prizemljila avione i ukotvila brodove, prenosi N1.

Pročitajte još:

„Ne morate da radite u Evropi, ili u SAD ili Latinskoj Americi, ako možete da dođete ovde i radite nekoliko meseci u cugu; odete i vratite se. Ali, da bi ove stvari stvarno odjeknule, šta to znači? To znači da to što mi nudimo treba da bude svetska klasa i ono što ćemo nastaviti da nudimo je svetska klasa“, poručila je Motli u saopštenju.

Ono što je sigurno je da će na ovaj poziv Barbadosa moći da odgovore samo ljudi sa dubljim džepom.

Oni koji odluče da odu na Barbados i rade odatle, treba da znaju da im je potreban negativan rezultat kovid 19 testa, kao i da moraju da nose maske na aerodromu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar