Bajkovito italijansko selo nudi sedam dana besplatnog odmora

Podeli:
Molise
DeAgostini / Alamy / Alamy / Profimedia

Italijansko selo pokrenulo je projekat "Priuštite sebi Molise", pri kojem nudi turistima besplatan odmor od sedam dana u nekoj od praznih kuća

Jedno selo u Italiji, koje se nalazi u regiji Molise 2 sata udaljenoj od Rima, nudi besplatan odmor u nekoj od praznih kuća u ovom mestašcu.

Kako piše Punkufer.hr,  u pitanju je selo San Đovani in Galdo na jugu zemlje, a u njemu možete provesti 7 dana besplatno u periodu između jula i oktobra. Ovaj projekat su pokrenuli zbog problema koji muči i mnoga druga manja mesta u Italiji – to je opadanje broja stanovnika, jer se mladi sve više sele u veće gradove.

Stanovnici koji odlaze iza sebe su ostavili brojne prazne kuće, koje su sada postale idealan smešaj za sve koji žele miran odmor. Selo je samo na 40 minuta udaljeno od obale Jadranskog mora, a pored toga okruženo je brojnim prirodnim lepotama.

Još povoljnih ponuda iz Italije:

Ovaj projekat je osmislio Enco Luogo, lokalni aktivista koji pokušava da oživi ovo selo i učini ga poželjnom turističkom destinacijom. Njegova ponuda za turiste važi do 3. oktobra. On je za britanski Telegraf izjavio:

„Zbog decenija iseljavanja iz naše regije postoje kuće u selima koje zjape prazne. To su lepa, ali prazna sela, pa smo na ovaj način odlučili da pomognemo u njihovom popunjavanju, ali i da privučemo turiste u Molise“.

Ukoliko ste dovoljno hrabri da putujete u Italiju usred korona krize, možete se prijaviti tako što ispunite ovaj obrazac. U njemu morate da navedete zbog čega želite da posetite regiju Molise, a svoju prijavu šaljete na mejl adresu koju možete da pronađete na ovom sajtu. Jedna prijava važi za maksimalno pet osoba.

Možda vaša sledeća avantura bude baš u ovom delu prelepe Italije – ako rešite da se prijavite, želimo vam sreću!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar