„Možete li ovaj sef otključati da uzmem ovo blago“.
Teško da prođe dan a da se na društvenim mrežama ne pojavi neki snimak ili fotografija iz radnji u Srbiji koji privuče veliku pažnju.
Redovno do nas stižu vesti o namirnicama sa sve većim cenama ili o namirnicama koje su posebno zaštićene od krađe.
Prvo smo videli takozvane zujalice na tunjevini.
Sada do nas stiže prizor zaključanog pesto sosa.
Dobar dan gospo možete li ovaj sef otključati da uzmem ovo blago pic.twitter.com/yCOn1jc9nx
— jeky (@dzeksonvill) September 12, 2022
Kako pokazuje fotka iz jedne prodavnice, ovaj sos, koji inače važi za skuplji, na rafu se nalazi u posebnoj dodatnoj ambalaži.
Mada se ne zna tačno zašto je tako, čim je fotografija počela da se širi društvenim mrežama, mnogi su se našalili kako je u pitanju poseban sef koji se otključava pod specijalnim uslovima.
Prvo mora da pokažeš da imaš da platiš
— Smorugradu (@smorugradu) September 13, 2022
Da sve bude gore, izgleda da u državama Evropske unije ovaj sos ne košta toliko.
U Rimu,pre 2 meseca🤯 pic.twitter.com/n1ih5AEaQR
— Cura Fina (@TatjanaTanja85) September 13, 2022
Pritom, kako se čini, nije samo pesto zaključan.
Ušla u Vero da kupim ride protiv moljaca a on zaključan. Bila sam u šoku.
— Bezimena seljanka (@BSeljanka) September 13, 2022
*
I puter se u nekim objektima stavlja u te kutije
— goodfoodmilica (@goodfoodmilica) September 13, 2022
U svemu se nameće jedan zaključak.
Kako je ovo u stvari tužno ☹️
— Marina NBG (@tekstoteka) September 13, 2022
Zato nije naodmet znati kako se pravi domaći pesto sos.
... jevtinije ispadne da ga napraviš sam... i daleko bolje i ukusnije...
— Dušan Petković 🥟 (@dulence) September 13, 2022
Sastojci:
2 saksijice bosiljka (potražite baš Genovese na pijaci, a ako nema uzmite neki drugi sa malim listovima)
pola male čaše maslinovog ulja
6 kašika parmezana (Parmigino Reggiano)
pinjoli (jedna kesica)
4 oraha
2 čena belog luka
Priprema:
Sjedinite maslinovo ulje, parmezan, pinjole, orahe i beli luk. Miksujte sve u blenderu (najbolje ispadne ako se pesto pravi u avanu od mermera koji služi baš za to, ali okej je i blender ili štapni mikser).
Stavite na 15 minuta u friz ili frižider. Dodajte bosiljak i malo morske soli.
Izmiksajte dok ne dobijete pesto sos.
Prijatno!
BONUS VIDEO: Hleb poskupeo – šta još ide gore?
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare