Fruška Gora, prvi maj, prvomajski uranak, rostilj, rostiljanje, piknik
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Prvi maj u Srbiji možda će i proći bez kiše, ali 2. maja popodne treba očekivati padavine u svim krajevima.

Kako se približava Prvi maj, sve se više nadamo da dugoročna prognoza RHMZ za praznike nije bila baš precizna i da se vetrovi ipak menjaju. Tako je Marko Čubrilo najavio promenu vremena kojoj se radujemo u susret praznicima, a sad je i poznati norveški meteo sajt Yr.no, koji važi za najprecizniji, izbacio bližu prognozu za ovaj period u Srbiji i kako deluje – 1. maj bi mogao da prođe bez kiše.

Po njemu u Beogradu 30. aprila, ali i 1. maja uopšte ne bi trebalo da bude kiše u Beogradu. Temperatura će biti od 14 do 24 stepeni, sa dosta sunca posebno u prepodnevnim satima. Ipak, 2. maja će tokom celog dana biti uslova za kišu, mada se očekuje nešto toplije vreme – od 16 do 26 stepeni.

U Novom Sadu za Prvi maj slično, od 15 do 24 stepeni, popodne oblačno, dok se 2. maja očekuje kiša u popodnevnim satima (1,5 mm).

Pročitajte još:

U Nišu će se ovih dana temperatura kretati od minimalnih 10 stepeni do maksimalnih 26, a kiša je moguća 2. maja u popodnevnim satima.

Prvi maj u Kragujevcu će ceo biti oblačan, s temperaturom od 13 do 23 stepena, 2. maja do 27 stepeni, sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za kišu.

Što se planinskih krajeva tiče, na Zlatiboru oblačno za 1. maj, temperatura od 8 do 22 stepena, 2. maja kiša i 10 do 21 stepen; isto i na Kopaoniku, samo malo hladnije – 1. maja oblačno, od 3 do 16 stepeni, 2. maja kiša i 6 do 17 stepeni, a 3. maja od 5 do 14 stepeni..

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare