Koliko često jedete sladoled ovih dana?

Nekada se sladoled pravio od mleka, jaja i maslaca, a danas „od svega i svačega“, kažu neki prehrambeni tehnolozi. A šta je to sve i svašta, od čega se pravi sladoled u poslastičarnicama, i na šta treba da obratimo pažnju kad kupujemo sladoled, danas smo u „Probudi se“ saznali od profesorke doktorke Snežane Jovanović sa Poljoprivrednog fakulteta.

Prema njenim rečima, postoji dobra kontrola tržišta, ali možda bi trebalo zapamtiti da nikad ne treba jesti sladoled koji je otopljen pa ponovo zamrznut.

Pročitajte još:

„Sladoled je vrlo osetljiva namirnica, upravo zato što zahteva taj minus režim, ukoliko slučajno dođe do otapanja, menjaju se karakteristike sladoleda, stvaraju se veći kristali leda koji su vrlo neprijatni prilikom konzumiranja… Jednom zamrznuta namirnica se ne zamrzava ponovo i takvi proizvodi se odmah povlače s tržišta“, ističe dr Jovanović.

A šta misli o zanatskim sladoledima, raznoraznim novim ukusima i vrstama, sladoledima na točenje – pogledajte u „Probudi se“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare