Foto: Shutterstock

Imali ste naporan dan poslu? Vreme je za šolju čaja.

Stavili ste čajnik sa vodom i pustili da proključa. Ali ne, stanite.

Profesionalni degustator jela i pića Martin Isark rekao je da nikada ne bi trebalo da koristite proključalu vodu kada kuvate čaj.

„Vreme je da zaboravimo mit da treba koristiti proključalu vodu“, rekao je on za Daily Mail i dodao:

James Jiao / Alamy / Alamy / Profimedia

„Jako vruća voda ubija ukus čaja i zapravo vam ostaje neki suvi ukus, uglavnom je to tanin“.

On tvrdi da čak ako prekuvate vodu i predugo držite kesice čaja u vodi, čaj nema bolji ukus od vode od kupusa.

Umesto toga, preporučio je da vodu ostavite da se ohladi do 80 Celzijusa.

Kako je pojasnio, čaj koji pijete uz doručak i indijski čaj Assam treba da se prave sa vodom na 80 Celzijusa, dok je zeleni čaj najbolji na 50-65 Celzijusa, a Oolong čaj do 90 Celzijusa.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare