mini pice
Foto: Shutterstock

Ko može odoleti slasnim ukusima pice... Ako želite da skratite proces pripreme, ali i količinu ugljenih hidrata i kalorija u ovom jelu, napravite mini pice od tikvica.

Tikvice ne traže dugu termičku obradu – u rerni će vam biti potrebno samo onoliko vremena da se kačkavalj rastopi, a ukusi sljube, piše Pun kufer.

Sastojci:

1 velika tikvica

180 g rendane mocarele

80 ml sosa za picu

so i biber po želji

sveži bosiljak

šunka za picu po želji

Pročitajte još:

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Operite tikvicu, osušite je i isecite na okrugle kriške debljine oko pola centimetra. Posolite je i pobiberite.

Prekrijte tikvice sosom za picu, rendanim kačkavaljem i šunkom po želji, pa ih stavite u rernu na nekoliko minuta dok se sir ne rastopi.

Poslužite ih sa svežim bosiljkom.

Prijatno!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare