Ko može odoleti slasnim ukusima pice... Ako želite da skratite proces pripreme, ali i količinu ugljenih hidrata i kalorija u ovom jelu, napravite mini pice od tikvica.
Tikvice ne traže dugu termičku obradu – u rerni će vam biti potrebno samo onoliko vremena da se kačkavalj rastopi, a ukusi sljube, piše Pun kufer.
1 velika tikvica
180 g rendane mocarele
80 ml sosa za picu
so i biber po želji
sveži bosiljak
šunka za picu po želji
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Operite tikvicu, osušite je i isecite na okrugle kriške debljine oko pola centimetra. Posolite je i pobiberite.
Prekrijte tikvice sosom za picu, rendanim kačkavaljem i šunkom po želji, pa ih stavite u rernu na nekoliko minuta dok se sir ne rastopi.
Poslužite ih sa svežim bosiljkom.
Prijatno!
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare