krmenadle
Foto: Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia

Savršene za prazničnu trpezu!

Sastojci:

5-6 svinjskih krmenadli

1 kašika masti

brašno

mlevena crvena paprika

3 jajeta

2-3 kisela krastavca

Pročitajte još:

Priprema:

Krmenadle istucite čekićem i posolite.

U tiganj stavite kašiku masti i dobro je zagrejte.

Meso uvaljajte u brašno, pa ga stavite na vrelu mast i pržite dok ne porumeni sa obe strane, piše Danas.rs.

Kada je meso gotovo izvadite ga, pa u istom tiganju dodajte malo mlevene paprike, brzo je ispržite, nalijte vodom, vratite krmenadle u taj sok i dinstajte dok meso ne omekša.

Obarite jaja, sitno ih isecite i spustite u sok.

Neposredno pred služenje dodajte još sitno iseckane kisele krastavce.

BONUS VIDEO: Recept dana – Liker od oraha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar