Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Sezona paprika je završena, ali se one još uvek mogu naći. Moglo bi se reći da je to za ljubitelje letnjih ukusa poslednji trzaj i šansa da sebi priuštimo ovu fantastičnu kombinaciju paprike i sira.

Sastojci

10 crvenih paprika

300 g sira

O autoru

200 g kajmaka

3 jajeta

6 kašika ulja

Još recepata Majstora amatera

Priprema

KORAK 1: Pre punjenja paprike se mogu pripremiti na dva načina: 1) standarno, odstraniti dršku i semenke i 2) prerezati papriku po dužini tako da rez ide tačno po sredini drške i semena. Seme pažlivo odstraniti, a drške ostaviti sa paprikom na obe dobijene polutke. Tako spremljene mogu se puniti i peći zajedno ili samo jedna od dve opcije.

KORAK 2: Jaja umutiti, sir izmrviti i izmešati sa kajmakom. Ovom smesom filovati paprike, vodeći računa da ih ne punite skroz do vrha.

KORAK 3: Nafilovane paprike složiti u zamašćen pleh, pa peći oko 40 minuta na 200° C. Gotove su kada izgube čvrstinu i omekšaju, a vreme može varirati u zavisnosti od debljine paprika.

Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Posluženje

Uobičajeno je ovako spremljene paprike poslužiti kao predjelo ili prilog nekom glavnom jelu. Podjednako su ukusne i tople i hladne.

Majstor amater, recept dana
Foto: Shutterstock

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: POSNA DIJETA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar