Sezona paprika je završena, ali se one još uvek mogu naći. Moglo bi se reći da je to za ljubitelje letnjih ukusa poslednji trzaj i šansa da sebi priuštimo ovu fantastičnu kombinaciju paprike i sira.
10 crvenih paprika
300 g sira
200 g kajmaka
3 jajeta
6 kašika ulja
KORAK 1: Pre punjenja paprike se mogu pripremiti na dva načina: 1) standarno, odstraniti dršku i semenke i 2) prerezati papriku po dužini tako da rez ide tačno po sredini drške i semena. Seme pažlivo odstraniti, a drške ostaviti sa paprikom na obe dobijene polutke. Tako spremljene mogu se puniti i peći zajedno ili samo jedna od dve opcije.
KORAK 2: Jaja umutiti, sir izmrviti i izmešati sa kajmakom. Ovom smesom filovati paprike, vodeći računa da ih ne punite skroz do vrha.
KORAK 3: Nafilovane paprike složiti u zamašćen pleh, pa peći oko 40 minuta na 200° C. Gotove su kada izgube čvrstinu i omekšaju, a vreme može varirati u zavisnosti od debljine paprika.
Posluženje
Uobičajeno je ovako spremljene paprike poslužiti kao predjelo ili prilog nekom glavnom jelu. Podjednako su ukusne i tople i hladne.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
BONUS VIDEO: POSNA DIJETA