Pasulj salata sa rukolom Foto:Shutterstock

Pasulj salata puna belančevina i drugih hranljivih vrednosti i vitamina, smatra se jednom od najhranljivijih.

O autoru:

Pogodna je za vaše kulinarske eksperimente jer „trpi“ kombinacije raznih sastojaka i začina. Jelo je posno, može koristiti u svim prilikama i ponuditi i najizbirljivijim gostima. Današnja salata od pasulja sa pestom od rukole ima veoma zanimljiv, retko lep i neodoljiv ukus.

Sastojci

300 g pasulja po izboru

100 g rukole (ili spanaća)

1 zelena sveža paprika

3-4 čena belog luka

2 kisela krastavčića

1 veza peršuna

½ veze mirođije

1 dl maslinovog ulja

so i biber po ukusu

Pasulj salata sa rukolom Foto:Shutterstock

Priprema:

KORAK 1: Pristaviti pasulj da provri, kuvati ga 10-tak minuta i tu prvu vodu baciti. Naliti ga zatim drugom vodom i kuvati dok se ne skuva i omekša, ali ne i raskuva.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: Rukolu, papriku i peršun blendirati dok se ne dobije lep pesto – kremkasti pire. Dodati ulje, sitno naseckan beli luk, mirođiju i kisele krastavčiće, pa dobro promešati.

KORAK 3: Prethodno skuvan pasulj posoliti, pobiberiti i preliti pripremljenim umakom. Po želji dodatno zakiseliti sokom od limuna, sirćetom ili balzanikom.

Posluženje

Može se poslužiti kao salata ili prilog uz posna jela i ribu, ali i uz razna pečenja. Pre toga biće i dobro predjelo ili meze uz pravu domaću rakijicu.

Pasulj salata sa rukolom Foto:Shutterstock

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Kuva Majstor amater: Za promenu – špageti sa tunom na crveno

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar