Majstor amater: Tortilje sa piletinom i sosom – „boli glava“

Gastro 26. nov. 202112:03
Podeli:
Tortilje sa piletinom Foto:Shutterstock

Današni recept je za tortilje sa piletinom je veoma ukusan, a dresing od jogurta daje posebnu notu ovom jelu. A brzo, jednostavno i ukusno da „boli glava“!

Tortilje su kao bogom date. Ukusne i praktične. Mogu da stoje i ja ih držim za rezervu umesto hleba, a zgodne su za razne prilike i obroke – tortilja kao pica, kao sendvič, lazanja, kao palačike ili čips. Tostirana tortilja uz omiljeni umak može biti odlična večera ili ukusna grickalica kada vam nenadano navrate prijatelji. Mogu se poneti i kao bogat sendvič na posao ili spakovati deci za užinu.

O autoru

Sastojci

2 tortilje integralne – kupovne

300 g pilećeg filea

1 dl paradajz soka

½ kašičice origana

za sos od jogurta:

250 g gušćeg jogurta

1 kašičica senfa

1 kašika limunovog soka

1 kašika maslinovog ulja

2 čena belog luka

½ veze mirođije

prstohvat šećera

malo bibera

so po ukusu
*
zelena salata ili bebi spanać

Još recepata Majstora amatera

Priprema

KORAK 1 – sos od jogurta: U dobro izmešanu smesu jogurta, senfa, maslinovog ulja i limunovog soka dodati začine (beli luk, mirođiju, šećer, biber i so).

KORAK 2: Piletinu narezati na štapiće, pobiberiti i na malo ulja i srednoj vatri ispržiti u tiganju. Pred kraj je zaliti paradajz sosom, začiniti sa malo origana, te propržiti još minut-dva.

KORAK 3: Tortilju pokriti listovima zelene salate, dodati komadiće piletine, pa zaliti pripremljenim sosom od jogurta. Zarolajte je i poslužite sa salatom po izboru.

Tortilje sa piletinom Foto:Shutterstock

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Kuva Majstor amater: Pihtije i neverne tome – ma nek´ im je prosto

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: Pica u kućnim uslovima

Komentari

Vaš komentar