Tiramisu u čaši odličan je dezert za serviranje malenih, individualnih porcija omiljenog slatkiša porodici ili gostima.
Osim što se ne peče, tiramisu u čašama gotov je za 10 – 20 minuta, čime postaje idealni brzi letnji kolač.
Kako biste sami napravili ovaj tiramisu, trebaće vam samo mikser i desetak slobodnih minuta. Slažite tiramisu u čaše, posude za sladoled ili teglice, i biće još malo posebniji. Od količine iz recepta možete napraviti 4 do 6 porcija, piše krenizdravo.hr.
1 šoljica (240 ml) kafe
2 supene kašike likera od kafe
1 šolja (240 ml) slatke pavlake za šlag
pola šolje (60 g) šećera u prahu
1 čajna kašičica ekstrakta vanile
1 šoljica (225 g) maskarpone sira
12 – 18 piškota
kakao u prahu za posipanje.
Ako koristite liker od kafe, pomešajte ga s kafom i ostavite sa strane da se ohladi.
Umutite pavlaku za šlag zajedno sa šećerom i ekstraktom vanile dok ne dobijete šlag. Nežno pomešajte šlag s maskarponeom.
Složite tiramisu u čaše. Kratko umočite piškotu u kafu i, po potrebi, prelomite tako da stane u odabranu čašu. Nakon prvog reda piškota, stavite red fila na vrh. Potom ponovite postupak s piškotama – umočite ih u kafu, po potrebi prelomite i prilagodite čaši i posložite na vrh fila. Zavisno od veličine čaše, napravite 2 – 3 sloja. Zadnji sloj treba da bude fil.
Stavite tiramisu u čašama u frižider na barem četiri sata.
Pre serviranja, posipajte tiramisu kakaom u prahu.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare