Spanać sa šniclom Majstor amater, recept dana
Foto: Branko Gligorić

Spanać, Popajeva radost, donosi zdravlje i zadovoljstvo kako deci, tako i odraslima. U ovom receptu uloge su promenjene.

Spanać je glavno jelo, a prilozi su jaje ili sočna šnicla od svinjskog vrata. Sa ili bez priloga, ovo je moje omiljeno jelo.

O autoru:

Sprema se rekordno brzo, zdravo je i jeftino – naročito bez šnicle.

Time su ispunjeni uslovi da i kod vas dobije status koji zaslužuje.

Sastojci:

1 kg svežeg spanaća

40 g putera ili margarina (može i ulje)

2 kašike brašna

3 čena belog luka (sitno iseckanog)

½ l mleka

so i biber po ukusu

Spanać sa jajetom Majstor amater, recept dana
Foto: Branko Gligorić

Priprema:

KORAK 1: Spanać oprati, odstraniti mu tvrde središnje delove, pa potopiti u ključalu vodu na 4 – 5 minuta. Ocediti ga i proohladiti i iseckati na rezance.

Još recepata Majstora amatera:

2. U dubljem tiganju na otopljenom puteru, propržiti brašno, tek da dobije žućkastu boju. Dodati na kraju beli luk i posle minut – dva, čim zamiriše ubaciti usitnjeni spanać i zaliti polovinom mleka. Čim počne da se zgušnjava dodati preostalo mleko. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati još 10 – tak minuta uz povremeno mešanje, na srednjoj vatri sve dok se spanć ne ukuva do željene gustine.

3. Poslužite uz pečena jaja na oko i pire-krompir.

Spanać sa jajetom Majstor amater, recept dana
Foto: Branko Gligorić

Posluženje

Spanać poslužiti solo, ili sa jajetom na oko koje uz njega savršeno ide. Ugođaj će biti kompletan kada kao „prilog“ dodate odkošćenu šniclu svinskog vrata – spremljenu u gril tiganju, sočnu i nikako suviše pečenu.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Kuva Majstor amater: Njeguški stek – eksplozija zadovoljstva!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar