Sasvim je izvesno da je kombinacija dva mesa koja danas rolujemo savršena. Od piletine ne znam za meso čija se, gotovo dijetalna blagost tako dobro dopunjuje sa pršutom ili slaninicom. Obogaćena još sa začinima, izaziva pravu eksploziju zadovoljstva u ustima. I ima produženo dejstvo. Iako se priprema vrlo lako i brzo, ostavlja dugotrajni užitak i nakon jela.
600 g pilećeg filea
2 kašičice belog luka u prahu
1 prstohvat karija
so i biber
oko 15 većih listova pršute ili pancete
Za premaz:
1 kašika meda
sok od 1 manjeg limuna
1 kašika senfa
1 kašika maslinovog ulja
1 prstohvat ljute aleve papričice
KORAK 1: Pileći file izrezati po dužini na režnjeve dugačke oko 10 cm, a debljine oko 2 cm. Posoliti ih, pobiberiti i posuti belim lukom i karijem. Svako parče urolati u listove pršute ili pancete tako da budu po celoj površini umotane, a po tom ih spustiti u pleh obložen pek papirom.
#related-news_0
KORAK 2 – priprema premaza: med, sok od limuna, senf, maslinovo ulje, biber i ljutu alevu spojiti, izmešati da se lepo sjedine pa premazati četkicom gornju dostupnu stranu rolnica u plehu.
KORAK 3: Peći u rerni zagrejanoj na 220 ° C 20 minuta. Zatim rolnice okrenuti, premazati i njihovu drugu stranu pripremljenim premazom, pa nastaviti peći još 10 minuta
Servirati na neki lep oval, dekorisati šparglom ili rukolom i poslužiti uz salatu po želji.
Prijatno, želi Vam Majstor Amater!
Sutra:
Kuva majstor amater: Kuvana jaja u marinadi – ukusno i praktično
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
BONUS VIDEO: Pica u kućnim uslovima