Foto: Viktoria Kondysenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Poslastice od kestena dosta su popularne u zimskom periodu, a kuglice se svakako najlakše i najbrže prave.

Sastojci:

100 g mlevenog keksa po izboru

100 g maslaca

150 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

1/2 kg kesten pirea

Za glazuru:

100 g crne čokolade

3 kašike mleka

malo maslaca

Pročitajte još:

Priprema:

Dobro pomešati sve sastojke u jednu smesu. Odvajati manje komade i praviti kuglice.

Na umerenoj temperaturi otopiti maslac i čokoladu, pa dodati mleko. Mešati dok masa ne postane jednolična.

Gotove kuglice preliti čokoladnom glazurom ili uvaljati u kakao, a možete i da kombinujete.

Držite ih u frižideru do posluženja.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar