puding
Puding; Foto: Barbara Neveu / Panthermedia / Profimedia

Ponekad moramo malo da zasladimo život, a kad je već tako, zašto to ne bismo uradili sa domaćim poslasticama u zdravim varijantama, zbog kojih nećemo osećati grižu savesti, a koje su takođe vrlo ukusne?

Sastojci

2 šolje mleka po izboru (može i kokosovo mleko iz konzerve)

još 1/2 šolje istog mleka + 3 kašike kukuruznog skroba

prstohvat soli

1/4 šolje nezaslađenog kakao praha

1/3 šolje meda

2 prstohvata ekstrakta vanile

opciono: sitno seckana crna čokolada

Priprema:

U šerpici zagrejte 2 šolje mleka, a zatim dodajte so, kakao i med.

Pročitajte još:

U međuvremenu, pomešajte pola šolje mleka sa kukuruznim skrobom i dodajte u zagrejano mleko. Pustite da provri, a zatim neprestano mešajte još dva minuta. Smanjite temperaturu i ostavite još minut na ringli, a zatim šerpicu sklonite na stranu.

Kada se puding malo prohladi, dodajte vanilu i, po želji, komadiće crne čokolade koji će se otopiti i tako dodatno pojačati čokoladni ukus ove zdrave kremaste poslastice!

Puding zatim prebacite u frižider da se stegne. Ostavite ga da odstoji nekoliko sati ili, još bolje, preko noći, a zatim dekorišite po želji (recimo grčim jogurtom i jagodama ili malinama, listićima nane ili seckanim pečenim lešnikom) i poslužite.

***

Bonus video: Domaćinske Priče – Kuglof sa bundevom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare