Foto: Vreme smrti/promo

U kasnu jesen 1914. u selu Prerovu dobošar poziva meštane da čuju imena ranjenih, poginulih i nestalih. Tu je Aćim Katić, bivši radikalski prvak i seoski gazda, sa sinom Đorđem, trgovcem, dok je njegov unuk, Đorđev sin jedinac, Adam, na frontu. Tu je i Tola Dačić, prvi Aćimov komšija, siromah i nadničar. Četiri sina je ispratio u rat, a jedan je već poginuo. Na njihovo ogromno olakšanje, Katića i Dačića nema na spiskovima… Ovo je isečak radnje serije “Vreme smrti” koja uskoro stiže na TV “Nova”, a publika će u ulogama Aćima i Đorđa Katića videti Mikija Manojlovića i Slavka Štimca.

Ratnu dramu, koju je po romanu Dobrice Ćosića kreirao Goran Šušljik, a režirao Ivan Živković, gledaoci će moći da bindžuju od 20. februara u okviru EON Video kluba, a emitovanje se očekuje na televiziji „Nova“ početkom marta.

U seriji „Vreme smrti“, koja dolazi nakon „Korena“ i „Vreme zla“, vidimo Đorđa Katića u tumačenju Slavka Štimca… Vreme ga nije promenilo, samo je podebljalo njegove osobine, stečene još u detinjstvu. Odrastao u senci snažnog oca, postao je slab, tvrd na paru kojom nadomešćuje sopstvenu slabost da se suprotstavi ocu. Iako sumnja da Adam (Čubrilo Čupić) nije njegov sin, ipak ga voli više od svega na svetu.

Foto: Vreme smrti/promo

Glavni likovi iz porodice Katić su i Aćimov stariji sin Vukašin (Dragan Mićanović), opozicioni političar, Vukašinova žena Olga, koja kasnije odlazi da volontira u Valjevskoj bolnici, i njihova deca Ivan i Milena. Ivan se vratio iz Pariza da bi bio jedan od 1300 kaplara, dok je Milena takođe dobrovoljac u Valjevskoj bolnici.

Radnja serije „Vreme smrti“, za koju su scenario pisali Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, izvršnu produkciju radila kuća „Eye to Eye“, a iza produkcije stoji „United Media“, smeštena je u vreme Prvog svetskog rata i prati dramatične i uzbudljive događaje odigrane na ovim prostorima.

Nakon pucnja Gavrila Principa na austrougarskog prestolonaslednika, započinje ratna epopeja koja je zauvek promenila tok istorije, ali i dovela Srbiju pred tragičan izbor – kapitulacija i gubitak identiteta i države i naroda ili otpor nesagledivo većem i snažnijem neprijatelju.

Foto: Vreme smrti/promo

Junaci „Vremena smrti“ nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji male Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

U glumačkom ansamblu su pored Slavka Štimca i Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

“Vreme smrti” je priča o ljudima koji pokušavaju da se odbrane i sačuvaju ono u šta veruju da mora da se sačuva – dostojanstvo i volja da se preživi.

U okviru EON Video kluba od 20. februara možete bindžovati 15 epizoda serije, koje se nalaze u okviru istoimenog kataloga, po ceni od 690 dinara. Uslugu možete da aktivirate putem MojSBB naloga, pozivom Kontakt centra na 19900.

Bonus video: Aleksej Bjelogrlić o seriji „Vreme smrti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar