Foto: Vreme smrti/promo

Od 20. februara u okviru EON Video kluba gledaoci će premijerno moći da bindžuju 15 epizoda serije "Vreme smrti". Emitovanje serije očekuje se na televiziji Nova početkom marta. Jednu od glavnih uloga, lik Aćima Katića, glumi Predrag Miki Manojlović.

Seriju „Vreme smrti“, po romanu Dobrice Ćosića, kreirao je Goran Šušljik, režirao Ivan Živković, scenario su pisali Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, izvršnu produkciju je radila kuća „Eye to Eye“, a iza produkcije stoji „United Media“.

Foto: Vreme smrti/promo

Radnja je smeštena u vreme Prvog svetskog rata i prati najdramatičnijie i najuzbudljivije događaje odigrane na ovim prostorima. Nakon pucnja Gavrila Principa na austrougarskog prestolonaslednika, započinje ratna epopeja koja je zauvek promenila tok istorije ali i dovela Srbiju pred tragičan izbor…

Jedan od glavnih likova u knjizi, ali i u seriji je Aćim Katić, kojeg igra naš poznati glumac Predrag Miki Manojlović.

Stari prvak u selu i bundžija, raslabljen je bolestima, brigama, ali i sukobom sa sinom Vukašinom, čiju decu nikada nije upoznao. Iako je njegova slabost očita, iz njega i dalje provejavaju odlike starog karaktera, pogotovu u odnosu sa sinom Đorđem.

Foto: Vreme smrti/promo

Pored Manojlovića, glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Dragan Mićanović, dok su u glavnim ulogama Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Među glavnim junacima, osim članova porodice Katić, javljaju se brojne istorijske ličnosti poput Živojina Mišića, Nikole Pašića, regenta Aleksandra Karađorđevića.

Foto: Vreme smrti/promo

Od 20. februara u okviru EON Video kluba možete bindžovati 15 epizoda serije, koje se nalaze u okviru istoimenog kataloga, po ceni od 690 dinara. Uslugu možete da aktivirate putem MojSBB naloga, pozivom Kontakt centra na 19900.

Bonus video: U susret seriji „Vreme smrti“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare