Foto: Jakov Simonović

Predstava "Kuća" Nebojše Ilića u režiji Voje Brajovića, premijerno je izvedena sinoć u Zvezdara teatru, na Novoj sceni. Publika je višeminutnim aplauzom, uzvicima "Bravo" i pokojom suzom pozdravila sjajnu glumačku ekipu - Branimira Brstinu, Nebojšu Ilića i Ivanu Zečević.

Ovo je 92. premijera u produkciji Zvezdara teatra, na kojoj su gosti između ostalih bili Mirjana Bobić Mojsilović, Lena Bogdanović i Darijan Mihajlović, Jelena Gajšek i Aleksandar Gajšek, Vlada Đurđević, Paulina Manov, Goran Šušljik, Mima Karadžić, Darko Bajić, te Nebojša Bradić, Božidar Đurović, Vladimir Marković, Dara Džokić, Milica Mihajlović, Miljana Nešković…

Komadom „Kuća“ svečano je počela 40. sezona u Zvezdara teatru.

– Želeli smo da vam damo nešto što će probuditi najplemenitije emocije, od smeha do suza, do toga da se negde zamislite i vidite šta je ta veština glume koja postoji zbog vas koji to gledate. Predstava upravo hoće da vas obraduje i da vašoj duši donese nešto zbog čega ćete poželeti ponovo da dođete – rekao je reditelj Brajović uoči premijere. Baš tako je i bilo.

Drama “Kuća” pripoveda priču o odlascima i ostancima, kroz likove dede, oca i ćerke koji žive u inostranstvu, daleko od svoje kuće, i često ih vuče nostalgija. Dramska priča ilustruje osećaj kod ljudi u inostranstvu kojima nedostaje dom, ali kad su ponovo u svojoj domovini fali im da se vrate preko, i tako unedogled. Svako na svoj način nosi se sa velikim gubitkom – majke i supruge, ali i svime što život donosi.

Branimir Brstina, Voja Brajović, Dušan Kovačević, Nebojša Cile Ilić i Ivana Zečević Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Komad se odigrava u tri celine, tri poglavlja, tri mesta – Torontu (Kanada), Beogradu i malom selu u Srbiji, u tri godišnja doba – zima, proleće, jesen. Nebojša Ilić i Branimir Brstina igrali su oca i dedu suptilno, životno i vrlo emotivno, a mlada Ivana Zečević apsolutno nosi predstavu svojom energijom na sceni, ali i sjajnim pevanjem koje predstavi daje poseban pečat.

Scenograf i kostimograf za predstavu „Kuća“ je Jelisaveta Tatić Čuturilo, a kompozitor Vojislav Aralica.

Nakon premijere, reprizna izvođenja su planirana za 10, 17, 21. i 28. oktobra.

Bonus video: Goran Jevtić 10 godina kao „Gospođa ministarka“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar