Postoji jedna potpuno paralelna svečanost koja se dešava na dodeli Oskara, a koju domaća publika ne vidi na televiziji u prvom planu. Novinari prestižnih magazina držali su zato oči širom otvorene kako bi zabeležili najzanimljivije trenutke koje reflektori ne obasjavaju.

Kada pratimo Oskare na TV čini se kako se sve događa po preciznom planu i po tačnoj satnici. Međutim, nije baš tako. Ovogodišnje izdanje je kasnilo jer mnoge zvezde nisu sele na svoje mesto na vreme. Među onima koji su tražili gde je njihova stolica su Martin Skorseze, Margo Robi i Rajan Gosling, dok je Keri Maligan čak propustila uvodni monolog voditelja Džimija Kimela, kao i nagradu za sporednu glumicu. Morala je da stoji sa strane, ali je uz sebe imala muža Markusa Mamforda da joj pravi društvo.

Keri Maligan sa mužem Markusom Mamfordom Foto: sb / Avalon / Profimedia

U toku pauze za reklame, mnogi su ustajali sa svojih mesta kako bi pronašli svoje prijatelje. Ema Stoun se tako odmah pridružila svojoj dugogodišnjoj prijateljici Dženifer Lorens i njih dve su istrčale napolje smejući se i mahnito gestikulišući, ostavivši muževe na skoro pola sata.

Greta Gervig je, iako spada među najveće gubitnike ovogodišnjeg Oskara, bila u upečatljivo radosnom raspoloženju. Čak ju je i kamera više puta snimila kako se smeje na sav glas, đuska i peva u društvu Roberta Daunija Džuniora i Amerike Ferere.

Greta Gerwig, Foto:ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ema Stoun, pored toga što je bila apsolutna pobednica večeri sa Oskarom za glavnu glumicu, još jednom je u toku večeri skrenula pažnju na sebe i to zato što je bila napolju u baru sa čašom šampanjca u ruci kada je njen film “Jadna stvorenja” osvojio nagradu za produkciju. Ona je vikala i skakala od sreće, a potom sa strane pažljivo slušala govor.

Ema Stoun Foto:BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Potom se okrenula Floren Pju i živahno razgovarala o njenoj neobičnoj haljini. Odjednom, Pju se skoro zagrcnula kada je pogledala u monitor i videla golog Džona Sinu na sceni:

– Oooh, to je zato što on izgleda kao Oskar! – dobacila je Floren.

Nekoliko sekundi kasnije, „Jadna stvorenja“ su takođe dobili Oskar za kostimografiju, a Stoun je ponovo vrisnula i kroz suze rekla:

– Oh, sve sam propustila, nije fer, idem kući…

Ema Stoun Foto:USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Ipak, najveće oduševljenje i zabavu napravio je Rajan Gosling izvevši “I’m Just Ken”, numeru iz “Barbi”. Najviše se istakla Greta Gervig koja je vrištala od sreće i pevala na sav glas, dok je Margo vrištala od smeha gledajući u svog partnera iz filma u ludom plesu.

Rajan Gosling i Margo Robi Foto:ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kemara je uhvatila nekoliko glumaca koji nisu odoleli Goslingovoj zaraznoj koreografiji. A Ema Stoun je i nazdravila dok je mislila da kamere nisu na njoj.

Da’Vine Joy Randolph , Ema Stoun Foto:EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Tokom reklama, Mark Ronson je pronašao put do Gervig, Robija Daunija Džuniora i gomile obožavaoca. Cela prostorija je brujala dugo nakon nastupa. Ronson možda najviše od svega — vratio se na svoje mesto ponosno obukavši svoju ružičastu Ken košulju, koju je nosio do kraja ceremonije.

Ekipa “Openhajmera” zasluženo je ostala najduže na sceni pošto su se već svetla i kamere ugasile, grleći se i slaveću pobedu. Ali, kada se kamer ugase, zabava tek počinje.

Oskar Openhajmer Foto:EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Svi pobednici su sijali od sreće, mašući svojim statuama, ali prema svedocima sa lica mesta, najboljeg raspoloženja bile su Greta Gervig i Margo Robi iako su otišle praznih ruku.

– I dalje vibriram od Goslinga, legendaran je! – kazala je Gervig svojoj koleginici prema svedočenju prisutnih.

Margo Robi i Rajan Gosling Oskar Foto:USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

A apsolutna zvezda večeri bio je pas iz filma „Anatomija pada“ koji je nagrađen za najbolji originalni scenario.

Oskar Foto:ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bonus video: Oskar Kilijan Marfi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar