Foto: Kuća legata/Promo

Izložba umetnika Nemanje Vučkovića "Tajna prirodnih procesa" biće otvorena 25. maja u 19 časova u Kući legata u Knez Mihailovoj, saopšteno je iz ove institucije.

Na postavci u Kući legata biće predstavljena dela iz ciklusa nastalih u periodu od 2017. do ove godine.
Prepoznatljiv likovni jezik, inovativnost, vibrantnost kolorita i estetika apstraktnog ekspesionizma Nemanje Vučkovića prisutni su i na radovima koji će biti izloženi na postavci „Tajna prirodnih procesa“, a inspirisani su prirodom i njenim zakonima.
S obzirom da rad umetnika obeležava ono što Aristotel naziva svetom ideja, odnosno nevidljivo i duhovno, jedini način da se prenese u stvarnost jeste putem apstrakcije, primetio je istoričar umetnosti Dušan Zlokolica, dodavši:
„Ova platna sa svojim nevidljivim kodom vode posmatrača od unutrašnjeg početka ovog procesa, putem lične spirale umetnika i spuštaju se do suštine njegovog bića. Ova introspekcija omogućava svakom da krene na sopstveno putovanje kroz ovu zbirku radova i dosegne dubine oslobađajuči svoju intuiciju i emocije bazirane na vizuelnim nadražajima i redosledu koji sam bira….“
                              

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar