Foto: Mark Seliger

Najdugovečniji rok bend u istoriji Rolingstonsi upravo su objavili novi singl "Angry" koji je svojevrsna uvertira u novi studijski album britanskog sastava posle čak 18 godina.

Legendarni rok sastav Rolingstons trijumfalno se, posle smrti originalnog bubnjara Čarlija Votsa pre dva leta, vraća na muzičku scenu.

Nakon 18 godina predstavlja svetu novi singl pod nazivom „Angry“, saopštila je izdavačka kuća Universal music.

Ovom sasvim novom numerom, slavni rok bend najavljuje i dugoočekivani studijski album koji će nositi naziv „Hackney Diamonds“. Na novom albumu, koji će biti objavljen 20. oktobra, Mik Džeger, Kit Ričards i Roni Vud publici će pokloniti 12 potpuno novih pesama, i to posle gotovo dve decenije. Naime, još 2005. godine objavljen je prethodni studijski album Stonsa „A Bigger Bang“, koji su predstavljali i na mamutskoj svetskoj turneji, tokom koje su 2007. posetili i Beograd, održavši koncert na Ušću.

Foto: Promo

A uzbudljivi novi singl „Angry“, koji najavljuje ono što tek sledi od čuvenog benda, prati i muzički video čiju režiju potpisuje Francois Rousselet, dok glavnu ulogu tumači popularna glumica Sydney Sweeney.

Proteklih godina kultni bend nastavlja da ruši rekorde industrije i niže rasprodate svetske turneje, podsećaju iz Universal musica. Na izdanju „Blue & Lonesome“ iz 2016. godine predstavili su sopstvene verzije čuvenih bluz numera koje su ih tokom godina inspirisale da oblikuju svoj zvuk, za šta su osvojili Gremi nagradu.

A prethodne godine oduševili su evropsku publiku koncertnom turnejom „Sixty“ kojoj je prisustvovala gotovo četvrtina miliona vernih obožavatelja.

Ni nakon šezdesetak godina karijere i nenadmašnog muzičkog kataloga za sobom, Stonsi ne planiraju da se zaustave, konstantno opravdavajući odavno stečeni status najuticajnijeg rok benda u istoriji.

Bonus video: KKN

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar