Vlatko Stefanovski Foto: N1

Na Gitar art festivalu odsviraću jedan recital - jedan čovek, jedna gitara i publika, rekao je za N1 proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski.

„Veoma sam ozbiljno shvatio ovaj nastup nakon šest meseci pauziranja, pripremao sam se i hteo sam da dam značaja, da otvorimo sezonu na najbolji mogući način, jer smo se nasedili kod kuće stvarno… kuvanje, čisćenje, sve je to u redu, ali ako se predozira sa tim nije dobro. Jedva čekam da nastupim, verujem da će biti super“, kazao je muzičar.

Pročitajte još:

On je rekao da će imati dva nastupa. „To je sve u okviru gitar art komjunitija, gitarističkog sveta, radujem se što ću imati priliku da se družim s kolegama gitaristima, da razmenjujem ideje, koncepcije“, dodao je.

Vlatko Stefanovski nastupiće na Gitar Art Festivalu, na koncertu 3. juna u velikoj sali Doma omladine Beograda. Pridružiće mu se specijalan gost Vukašin Marković, pevač i trombonista, sa kojim će izvesti popularne gitarske numere u posebnim aranžmanima.

Govoreći o svom nastupu rekao je da će to biti resital.

„Poneo sam jednu akustičnu gitaru i jednu polu akustičnu električnu, i odsviraću jedan recital i imaću gosta mladog muzičara trombonistu (Vukašina Markovića). Ali to su ti solistički meditativni koncerti, resitali.. Puno sam ih svirao, i vrlo uspešno, a poslednji veliki takav koncert je bio u Ljubljani prošle godine – jedan čovek, jedna gitara i publika. Veliki je izazov za muzičara da nastupa sam, nema ko da te spasi, da ti da oslonac, nema ritam sekcije – samo gitara i ili imaš šta da kažeš ili nemaš“, naveo je Stefanovski.

Gitara je, dodaje, fantastičan instrument. „Može da zvuči i kao klavir, i bubanj, kao duvački instrument, sintisajzer, zavisi kako joj priđete. Fantastičan instrument koji ima sve u sebi i možete iscediti puno soka iz tog drveta – ako znate i ako se potrudite“, zaključio je muzičar.

Gitra art festival počinje večeras nastupom popularne gitarske grupe “40 Fingers” iz Italije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare