Koncert Opere SNP-a, Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Gala koncert Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu biće održan povodom Srpske nove godine 14. januara, kada će publika imati prilike da čuje najpopularnije operske arije i uvertire, od "Nabuka", preko "Knjeginje Čardaša" do "Trubadura", najavili su iz ovog pozorišta.

Gala koncert će biti održan pod supervizijom gostujućeg maestra dirigenta iz Sankt Peterburga – Mihaila Sinkeviča, precizira se u saopštenju Srpskog narodnog pozorišta.

Opera se vraća uživo na scenu upravo ovim spektaklom, nakon serije uspešnih onlajn koncerata koji su tokom decembra izvođeni uživo iz SNP-a i emitovani direktno na Jutjub kanalu.

– U poslednjoj novogodišnjoj priči vraćamo se na binu, ali i publiku polako vraćamo u salu. Ideja je da predstavimo sve ono što nam je inače na repertoaru ali u nekom, malo drugačijem ruhu – objasnio je direktor Opere SNP-a Aleksandar Stankov.

Maestro iz Rusije Sinkevič istakao je da je program vrlo zanimljiv, jer je svaka numera svojevrsno remek delo, kao i da je period pandemije pokazao koliko nam je kultura potrebna i da je „neophodno doći u pozorište i osetiti muziku“, zaključio je Sinkevič.

Operske julijanske priče na programu su 14. januara na sceni „Jovan Đorđević“, a ograničen broj karata je u prodaji na biletarnici SNP-a, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare