Dule Nedeljković Bože, brate Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Promo/beopolis

Novi roman pisca Duleta Nedeljkovića "Bože, brate", objavila je izdavačka kuća Rende.

„Bože, brate“ je urnebesna avantura, kaže se u opisu knjige, koja započinje neočekivano – padom s električnog trotineta i susretom s nadrealnim bogom. Glavni junak, uz blagoslov ovog božanskog bića, dobija misiju: sakupiti ekipu s kojom će napustiti Zemlju i preživeti apokalipsu…

„Ovo je brza knjiga, svaka reč ubrzava sledeću. Napisana je u duhu jezika koji nije društveno prihvatljiv. Ne razume ga većinska populacija. Nije mi to bio cilj, ali smatram ogromnim uspehom da još uvek održavam plamen onoga što mnogi preziru i što je moralo da se iskoreni a to je Beograd 20. veka“, poručuje autor Dule Nedeljković.

Promocija knjige „Bože, brate“ najavljena je za 11. jul u 18 časova u beogradskom „Monks baru“.

Dušan Nedeljković je rođen 1964. godine u Beogradu. Bio je urednik kultne radio-emisije Ritam srca, na Studiju B, jedan je od rodonačelnika komercijalnog Jutarnjeg programa Radija B92, pokretač demo top-liste na Studiju B, radio voditelj kultne emisije Zagrej stolicu, na B92. Nakon njegovog debitantskog romana „Ponedeljak“, usledili su romani „Afrika“, „Poranio Milorad“, „Mamurluk“ i „Rođeni zli“.

Bonus video: Pisac Vladan Matijević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar