Foto: Promo

Pozorišni festival za decu „ZajeČAR“ biće održan od 21. do 26. aprila, a u selekciji su najbolje predstave iz ovogodišnje produkcije profesionalnih pozorišta Srbije i Bugarske.

Festival će u nedelju, 21. aprila, otvoriti predstava „Pinokio“ Pan teatra iz Beograda. Narednih dana na programu su komadi: „Igraj sa mnom” Dečjeg pozorišta Subotica, „Maša i medved“ Državnog lutkarskog pozorišta iz Vidina, „Maštošumske pitalice“ MoniCarta iz Beograda, „Bajka o ribaru i ribici“ Pozorišta lutaka Niš. Sve predstave počinju u 19 časova.

Foto: Promo

U čast nagrađenih, 26. aprila, biće izvedena premijera predstave zaječarskog teatra „Pepeljuga”. Nagrade dodeljuju sdtručni žiri i publika.

Predviđen je i bogat prateći program u okviru koga će, u Centru za kulturu u Kotlujevcu, u ponedeljak 21. aprila od 12 časova biti izvedena predstava za decu „Ružno pače” Kruševačkog pozorišta.  Istog dana, u holu pozorišta, u nedelju 21. aprila od 18.30 biće otvorena izložba lutaka državnog lutkarskog pozorišta Vidin.

Na zaječarskom skveru će u sredu 24. aprila od 18 sati biti odigrana besplatna predstava za decu “Svet marioneta” u izvođenju Teodora Borisova, profesora lutkarstva u Bolonji. Toga dana u Pozorišnom muzeju će u biti priređena promocija knjiga za decu iz edicije „Porodično blago“ izdavačke kuće Fondacije Braća Karić.

Foto: Promo

U petak, 26. aprila u podne, biće priređena promocija priče za decu o Nikoli Tesli, „Elektromačak“, bajka o elektricitetu, autora prof. Velimira Abramovića u Pozorišnom muzeju. Na istom mestu će od 22. do 25. aprila biti organizovana radionica lutkarstva profesora Teodora Borisova.

Takođe, u holu Pozorišta, tokom trajanja festivala biće organizovane prodajne izložbe knjiga za decu pokretne knjižare „Dobro drvo“ i izdavačke kuće Fondacija Braća Karić.

Bonus video: Deca u ulozi detektiva otkrivaju svetske misterije: Bibliotekari u Zaječaru na genijalan način približavaju knjigu najmlađima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar