Raša Andrić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Spisak je strašno dugačak. Prvo, najviše bih voleo kad bih prestao da svakog dana na ulicama srećem ljude sa zgrčenim licima. Retko ko, ne računam noć i kafiće i okolinu kafića, ide ulicom i smeška se, kaže reditelj Raša Andrić, na pitanje šta bi želeo u 2023. godini.

„Voleo bih da su ljudi nasmešeni. To zvuči jednostavno, ali da bi čovek bio nasmešen on mora da ima dete kome je dobro u školi, ako ima dete, pare za ručak za danas, sutra, nakosutra, za tri nedelje, pare za letovanje, da plati struju, da ode negde da se opusti… On treba da zna da ima novca i da, kad ode u penziju, neće morati da živi od 80 ili 113 evra, da zna da kada se razboli ne mora da ima vezu da bi mu se pružila pomoć“, dodaje Raša Andrić u intervjuu za „City Magazine“.

„Sa tom jednom željom sam napravio prevaru i tražio 400 želja ili 4000 želja da mi se ispune. Najozbiljniji problemi su oni koji parama ne mogu da se reše, a ja ovde govorim o problemima koji mogu da se reše parama. Ako si ophrvan ovim sitnim problemima, koji ustvari uopšte nisu sitni, možeš da umreš, ako nemaš para da jedeš, umrećeš, a onda ne možeš da se suočiš sa onim problemima, koji se ne tiču para“, zaključuje reditelj filma „Leto kada sam naučila da letim“.

Bonus video: Snimanje filma Munje O5

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar