Ovaj roman je fikcija, i proizašao je iz mog bavljenja šou biznisom, i nekim pričama i anegdotama koje su mi bile zanimljive u radu sa javnim ličnostima, kaže Pero Jovović u "Probudi se".

Razgovor o knjizi „Preživeti dvadesete“ Pera Jovovića, novinara portala Nova.rs, biće održan večeras u 19 časova u Krokodil centru.

Odlomke će čitati glumica Lena Bogdanović, nakon čega će uslediti razgovor sa autorom. Roman „Preživeti dvadesete“ je delo o izazovima u odrastanju, susretanju sa ranim zrelim dobom, previranjima i razmišljanju o seksualnosti, suočavanju sa problemima u očuvanju mentalnog zdravlja, ali i o javnom životu u Srbiji. Knjiga će biti objavljena neposredno pred ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, koji se održava od 19. do 27. oktobra.

– Ovaj roman je fikcija, i proizašao je iz mog bavljenja šou biznisom, i nekim pričama i anegdotama koje su meni bile zanimljive u radu sa javnim ličnostima. Pisanje je bilo  fantastičan kreativni proces koji mi je pomogao da prebrodim neke teške momente u privatnom životu, ali i u karijernom smislu. Voleo bih da svi mladi ljudi koji čitaju ovaj roman spoznaju da nisu sami kroz borbe i izazove kroz koje prolaze, kada su u pitanju seskualnost i mentalno zdravlje, ili sva previranja koja ima mlada osoba  – kaže Pero Jovović za „Probudi se“.

Pero Jovović rođen je 1998. godine u Prokuplju. Bavi se novinarstvom od 2019. Deo je tima portala Nova.rs od januara 2020. godine. U svom dosadašnjem radu, napravio je više desetina intervjua sa eminentnim domaćim javnim ličnostima, ali se i zalagao za poštovanje ljudskih i građanskih prava, te se kao aktivista borio i za prava žena žrtava seksualnog zlostavljanja, prava Roma i prava LGBTQ+ zajednice.

Bonus video: Evo kako je održan Beograd prajd – uz šetnju i bez incidenata: Organizatori ipak poručili „Nismo ni blizu!“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar