Foto: Shutterstock

Drugi Nord festival u Beogradu održaće se od 22. do 24. novembra u Narodnoj biblioteci Srbije i Krokodilovom centru u organizaciji Trećeg Trga i Srebrnog drveta sa početkom u 19 časova.

Ovogodišnji gosti festivala biće švedski pisac Patrik Lundberg i danski autor Morten Pape.

Foto: Promo

Prvo veče Nord festivala, koje će se održati 22. novembra u Narodnoj biblioteci od 19 časova, otvoriće ambasadorka Norveške Kristin Melsom. Veče će biti posvećeno ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade norveškom autoru Junu Foseu, a biće predstavljeno njegovo remek-delo „Septologija“. U razgovoru će učestovati prevodilac Radoš Kosović i glavni urednik Trećeg Trga Dejan Matić.

Jon Fose Foto:Tanjug/Jessica Gow/TT News Agency via AP

Švedski pisac Patrik Lundberg će narednog dana 23. novembra u Krokodilovom centru imati promociju svog romana Put leptira. Program će otvoriti švedska ambasadorka Annika Ben David, a sa autorom će razgovarati prevoditeljke Svetlana Tot i Marija Rakić i Dejan Matić.

Poslednje večeri ovogodišnjeg Nord festivala 24. novembra u Narodnoj biblioteci Srbije gostovaće danski pisac Morten Pape koji će predstaviti svoj roman Božji miljenici. Učesnici razgovora biće Katarina Pantović, Ksenija Janjić i Dejan Matić.

Svi programi biće uživo prenošeni na Instagram stranici Trećeg Trga. Festival su pomogli Creative Europe kroz projekat Readers Exchange, NORLA, Swedish Art Council i Danish Art Foundation, a partneri festivala su Narodna biblioteka Srbije i Krokodil.

Bonus video: Pisac Georgi Gospodinov u Beogradu