Izložba "PIJIN SVET" - Džulija Pejton Džons Foto:Promo/Galerija/X Vitamin

Promocija knjige "Pijin svet" u prisustvu autorke Džulije Pejton-Džons, britanske kustoskinje, direktorke galerije i umetnice biće održana u nedelju 3. septembra u 12 časova u galeriji X Vitamin u Beogradu.

Crteži koji su objavljeni u ovoj knjizi biće ekskluzivno izloženi u okviru istoimene izložbe od 3. septembra do 5. oktobra.

Publika će takođe moći da vidi animirani film koji je premijerno prikazan za Međunarodni dan porodice na Piccadilli Lights, Piccadilli Circus u Londonu.

Izložba „PIJIN SVET“ – Džulija Pejton Džons Foto:Promo/Galerija/X Vitamin

U ovoj knjizi, objavljenoj 2021. godine, Džulija Pejton-Džons priča dirljivu priču o životu sa svojom trogodišnjom ćerkom Pijom tokom godinu dana. Ova prelepa serija crteža koju je umetnica stvarala svake večeri kada bi njena ćerka otišla u krevet sadrži vizuelni dnevnik njihovih života uoči i tokom pandemije. Knjiga je istovremeno i zapis ovog vremena i poklon Piji na koju će se osvrnuti u budućnosti.

Izložba „PIJIN SVET“ – Džulija Pejton Džons Foto:Promo/Galerija/X Vitamin

Pejton-Džons je najpoznatija po svom pionirskom radu kao direktorka londonskih galerija Serpentine, gde je dala izuzetan doprinos međunarodnoj kulturi koja joj je donela titulu Dame Britanske imperije. Ali u duši, ona jeste i uvek je bila umetnica. Nakon dvadeset pet godina u Serpentine Galleries, hrabro je promenila pravac, postavši majka sa šezdeset četiri godine, započela novi posao u Thaddeus Ropac, komercijalnoj galeriji međunarodnog priznanja, i vratila se svojim umetničkim korenima.

Pejton-Džons vidi svoje crteže kao način da prikaže plime i oseke porodičnog života, beležeći događaje i ne-događaje tokom dvadeset četiri sata.

Bonus video: „Plava izložba“ za osobe sa invaliditetom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar